Rogn, torsk, rå
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
72g | 420e |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
490kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
120kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
2,6g | 420e |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,52g | 420e |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 420e |
C14:0 (fatty acids) |
0,033g | 420e |
C16:0 (fatty acids) |
0,42g | 420e |
C18:0 (fatty acids) |
0,054g | 420e |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,46g | 420e |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,079g | 420e |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,33g | 420e |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,1g | 420e |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,023g | 420e |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0080g | 420e |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 420e |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 420e |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,076g | 420e |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,32g | 420e |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,027g | 420e |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,65g | 420e |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
1,0g | 420e |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,10g | 420e |
Kolesterol (cholesterol) |
320mg | 420e |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
23g | 420e |
Salt (salt) |
0,25g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
28RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
28µg | 420e |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
5,2µg | 420e |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
10alfa-TE | 420e |
Tiamin (thiamin) |
0,77mg | 420e |
Riboflavin (riboflavin) |
0,66mg | 420e |
Niacin (niacin, preformed) |
1,2mg | 420e |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,26mg | 420e |
Folat (folate, total) |
22µg | 420e |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
20µg | 420e |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
19mg | 420e |
Kalsium (calcium) |
8,0mg | 420e |
Jern (iron, total) |
0,92mg | 420e |
Natrium (sodium) |
100mg | 420e |
Kalium (potassium) |
270mg | 420e |
Magnesium (magnesium) |
13mg | 420e |
Sink (zinc) |
4,5mg | 420e |
Selen (selenium) |
110µg | 420e |
Kopper (copper) |
0,12mg | 420e |
Fosfor (phosphorus) |
400mg | 420e |
Jod (iodine) |
200µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0803
- Seafood product (EUROFIR)
- B1423
- Cod
- C0202
- Ovary, roe
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 420e
- Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
- 460g
- U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl