Ål, røkt
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, tilberedt
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
90% | 420c |
| Vann (water (moisture)) |
48g | 400e |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1500kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
350kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
31g | 400e |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
7,3g | 400e |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 216 |
| C14:0 (fatty acids) |
1,7g | 216 |
| C16:0 (fatty acids) |
3,1g | 216 |
| C18:0 (fatty acids) |
0,54g | 216 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
13g | 400e |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,82g | 216 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,1g | 216 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
6,8g | 400e |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,38g | 216 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,36g | 216 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,033g | 216 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 216 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,29g | 216 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,10g | 216 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
1,9g | 216 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,36g | 216 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
3,0g | 216 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
7,0g | 73b |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,54g | 74b |
| Kolesterol (cholesterol) |
130mg | 400e |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
19g | 400e |
| Salt (salt) |
1,5g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
3300RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
3300µg | 400e |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
| Vitamin D (vitamin D) |
48µg | 400e |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
9,0alfa-TE | 400e |
| Tiamin (thiamin) |
0,18mg | 400e |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,31mg | 400e |
| Niacin (niacin, preformed) |
3,2mg | 400e |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,18mg | 400e |
| Folat (folate, total) |
29µg | 400e |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
4,3µg | 400e |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
| Kalsium (calcium) |
26mg | 400e |
| Jern (iron, total) |
0,53mg | 400e |
| Natrium (sodium) |
580mg | 400e |
| Kalium (potassium) |
210mg | 400e |
| Magnesium (magnesium) |
10mg | 400e |
| Sink (zinc) |
3,5mg | 400e |
| Selen (selenium) |
60µg | 400e |
| Kopper (copper) |
0,090mg | 400e |
| Fosfor (phosphorus) |
180mg | 400e |
| Jod (iodine) |
40µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0803
- Seafood product (EUROFIR)
- B1278
- Eel
- C0125
- Skeletal meat part, without bone or shell
- E0151
- Solid
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0118
- Smoked by smoke infiltration
- J0106
- Preserved by smoking
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73b
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 74b
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 216
- Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 420c
- Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk