Brisling, rå
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
0,0% | 10 |
Vann (water (moisture)) |
51g | 312 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
860kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
210kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
18g | 312 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
4,4g | 312 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 609 |
C14:0 (fatty acids) |
0,76g | 609 |
C16:0 (fatty acids) |
3,3g | 609 |
C18:0 (fatty acids) |
0,39g | 609 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,8g | 312 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,89g | 609 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
4,7g | 609 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
4,1g | 312 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,50g | 609 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,39g | 609 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 609 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 609 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,058g | 609 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,097g | 609 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,93g | 609 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,078g | 609 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
1,6g | 609 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
3,4g | 73k |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,78g | 74k |
Kolesterol (cholesterol) |
57mg | 312 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 60a |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
12g | 312 |
Salt (salt) |
0,17g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
150RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
150µg | 420c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
19µg | 312 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,2alfa-TE | 312 |
Tiamin (thiamin) |
0,080mg | 312 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,15mg | 312 |
Niacin (niacin, preformed) |
4,7mg | 312 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,20mg | 312 |
Folat (folate, total) |
9,0µg | 20 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
7,0µg | 312 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
47mg | 312 |
Jern (iron, total) |
0,80mg | 312 |
Natrium (sodium) |
68mg | 400f |
Kalium (potassium) |
210mg | 312 |
Magnesium (magnesium) |
16mg | 312 |
Sink (zinc) |
0,90mg | 312 |
Selen (selenium) |
10µg | 312 |
Kopper (copper) |
0,048mg | 420c |
Fosfor (phosphorus) |
120mg | 312 |
Jod (iodine) |
6,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0801
- Seafood or related product (EUROFIR)
- B1235
- Sprat
- C0105
- Whole animal, with skin, feathers or scales, eviscerated
- E0150
- Whole, natural shape
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
- Z0219
- Drained
Referanser
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73k
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 609: Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2012/fish-shellfish-and-fish-products---analysis-of-nutrients-rapport-1-2012.pdf
- 74k
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 609: Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2012/fish-shellfish-and-fish-products---analysis-of-nutrients-rapport-1-2012.pdf
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 312
- Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400f
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 420c
- Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
- 609
- Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2012/fish-shellfish-and-fish-products---analysis-of-nutrients-rapport-1-2012.pdf