Spekeskinke
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, storfe, svin, tilberedt » Kjøttprodukter og kjøttpålegg
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
50g | 227b |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
850kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
200kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
9,2g | 227b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,0g | 227b |
C12:0 (fatty acids) |
0,0055g | 227b |
C14:0 (fatty acids) |
0,12g | 227b |
C16:0 (fatty acids) |
1,9g | 227b |
C18:0 (fatty acids) |
0,92g | 227b |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 227b |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
4,3g | 227b |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,24g | 227b |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
4,0g | 227b |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,5g | 227b |
C18:2n-6 (fatty acids) |
1,2g | 227b |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,10g | 227b |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 227b |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 227b |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 227b |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,11g | 227b |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0050g | 227b |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,022g | 227b |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,011g | 227b |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,14g | 227b |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,4g | 227b |
Kolesterol (cholesterol) |
84mg | 227b |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 20 |
Protein (protein, total) |
30g | 227b |
Salt (salt) |
9,9g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
3,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
3,0µg | 227b |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 227b |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,52alfa-TE | 227b |
Tiamin (thiamin) |
1,2mg | 227b |
Riboflavin (riboflavin) |
0,33mg | 227b |
Niacin (niacin, preformed) |
10mg | 227b |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,46mg | 227b |
Folat (folate, total) |
4,0µg | 227b |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,73µg | 227b |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 227b |
Kalsium (calcium) |
14mg | 227b |
Jern (iron, total) |
0,91mg | 227b |
Natrium (sodium) |
4000mg | 227b |
Kalium (potassium) |
440mg | 227b |
Magnesium (magnesium) |
39mg | 227b |
Sink (zinc) |
2,3mg | 227b |
Selen (selenium) |
20µg | 227b |
Kopper (copper) |
0,095mg | 227b |
Fosfor (phosphorus) |
300mg | 227b |
Jod (iodine) |
0,20µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0279
- Cured meat (US CFR)
- A0797
- Preserved meat (EUROFIR)
- B1136
- Swine
- C0125
- Skeletal meat part, without bone or shell
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0138
- Water removed
- H0173
- Salted
- J0103
- Preserved by salting
- J0116
- Dehydrated or dried
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0024
- Round or leg (meat cut)
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 227b
- Beregnet gjennomsnitt fra referanse 227a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kjøttpålegg. Internt notat
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.