Søk i matvaretabellen:

Spekeskinke

Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, storfe, svin, tilberedt » Kjøttprodukter og kjøttpålegg

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
50g 227b
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
850kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
200kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
9,2g 227b
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
3,0g 227b
C12:0
(fatty acids)
0,0055g 227b
C14:0
(fatty acids)
0,12g 227b
C16:0
(fatty acids)
1,9g 227b
C18:0
(fatty acids)
0,92g 227b
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 227b
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
4,3g 227b
C16:1 sum
(fatty acids)
0,24g 227b
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
4,0g 227b
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,5g 227b
C18:2n-6
(fatty acids)
1,2g 227b
C18:3n-3
(fatty acids)
0,10g 227b
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 227b
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 227b
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 227b
C20:4n-6
(fatty acids)
0,11g 227b
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0050g 227b
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,022g 227b
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,011g 227b
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,14g 227b
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,4g 227b
Kolesterol
(cholesterol)
84mg 227b
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 20
Protein
(protein, total)
30g 227b
Salt
(salt)
9,9g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
3,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
3,0µg 227b
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 227b
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,52alfa-TE 227b
Tiamin
(thiamin)
1,2mg 227b
Riboflavin
(riboflavin)
0,33mg 227b
Niacin
(niacin, preformed)
10mg 227b
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,46mg 227b
Folat
(folate, total)
4,0µg 227b
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,73µg 227b
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 227b
Kalsium
(calcium)
14mg 227b
Jern
(iron, total)
0,91mg 227b
Natrium
(sodium)
4000mg 227b
Kalium
(potassium)
440mg 227b
Magnesium
(magnesium)
39mg 227b
Sink
(zinc)
2,3mg 227b
Selen
(selenium)
20µg 227b
Kopper
(copper)
0,095mg 227b
Fosfor
(phosphorus)
300mg 227b
Jod
(iodine)
0,20µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0279
Cured meat (US CFR)
A0797
Preserved meat (EUROFIR)
B1136
Swine
C0125
Skeletal meat part, without bone or shell
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
H0173
Salted
J0103
Preserved by salting
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0024
Round or leg (meat cut)

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
227b
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 227a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kjøttpålegg. Internt notat
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: