Bogskinke, hermetisk
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Diverse kjøttprodukter » Diverse kjøtt, farse, innmat, tilberedt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
71g | 20 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
560kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
140kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
7,2g | 20 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
2,8g | 71 |
C12:0 (fatty acids) |
0,010g | 318 |
C14:0 (fatty acids) |
0,11g | 318 |
C16:0 (fatty acids) |
1,6g | 318 |
C18:0 (fatty acids) |
0,83g | 318 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,060g | 71 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,3g | 71 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,19g | 318 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,3g | 318 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,0g | 71 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,84g | 318 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,077g | 318 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 318 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 318 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 318 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,020g | 318 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 318 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,011g | 318 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 318 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,13g | 73n |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,1g | 74n |
Kolesterol (cholesterol) |
52mg | 71 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 20 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
1,5g | 20 |
Protein (protein, total) |
17g | 20 |
Salt (salt) |
2,5g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
4,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
4,0µg | 20 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 60a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,34alfa-TE | 20 |
Tiamin (thiamin) |
0,74mg | 20 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,19mg | 20 |
Niacin (niacin, preformed) |
4,8mg | 20 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,32mg | 20 |
Folat (folate, total) |
3,0µg | 20 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,40µg | 20 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
6,0mg | 20 |
Jern (iron, total) |
1,0mg | 20 |
Natrium (sodium) |
980mg | 20 |
Kalium (potassium) |
330mg | 20 |
Magnesium (magnesium) |
17mg | 20 |
Sink (zinc) |
2,8mg | 400e |
Selen (selenium) |
11µg | 400e |
Kopper (copper) |
0,080mg | 450a |
Fosfor (phosphorus) |
200mg | 400e |
Jod (iodine) |
0,20µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0797
- Preserved meat (EUROFIR)
- B1136
- Swine
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0147
- Whole, shape achieved by forming
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0165
- Gelatin added
- H0368
- Stabilizer added
- J0100
- Preserved by adding chemicals
- J0123
- Sterilized by heat
- K0003
- No packing medium used
- M0151
- Metal container
- M0204
- Can
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0043
- Shoulder (meat cut)
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 71
- Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
- 73n
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 318: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
- 74n
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 318: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 318
- Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 450a
- Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.