Lever, rein, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Diverse kjøttprodukter » Diverse kjøtt, farse, innmat, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
94% | 20 |
| Vann (water (moisture)) |
72g | 308 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
540kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
130kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
4,1g | 308 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,3g | 71 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 209 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,015g | 209 |
| C16:0 (fatty acids) |
0,42g | 209 |
| C18:0 (fatty acids) |
0,76g | 209 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,70g | 20 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,035g | 209 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,54g | 209 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,90g | 71 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,18g | 209 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,090g | 209 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 209 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,015g | 209 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0029g | 209 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,20g | 209 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,096g | 209 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,18g | 209 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,17g | 209 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,54g | 73p |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,40g | 74p |
| Kolesterol (cholesterol) |
180mg | 308 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
3,3g | 308 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
20g | 308 |
| Salt (salt) |
0,17g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
20000RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
20000µg | 308 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 10 |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,13µg | 400a |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,80alfa-TE | 400a |
| Tiamin (thiamin) |
0,59mg | 308 |
| Riboflavin (riboflavin) |
6,2mg | 308 |
| Niacin (niacin, preformed) |
20mg | 308 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,62mg | 308 |
| Folat (folate, total) |
220µg | 400a |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
130µg | 308 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
11mg | 308 |
| Kalsium (calcium) |
6,0mg | 308 |
| Jern (iron, total) |
17mg | 308 |
| Natrium (sodium) |
69mg | 308 |
| Kalium (potassium) |
290mg | 400a |
| Magnesium (magnesium) |
20mg | 400a |
| Sink (zinc) |
2,4mg | 308 |
| Selen (selenium) |
37µg | 308 |
| Kopper (copper) |
7,2mg | 308 |
| Fosfor (phosphorus) |
440mg | 400a |
| Jod (iodine) |
3,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0796
- Offal (EUROFIR)
- B1619
- Reindeer
- C0176
- Liver
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 71
- Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
- 73p
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 74p
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 209
- Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 308
- Blaker B. Næringsinnhold i kjøttvarer, blod og lever. Intern rapport. Landsforeningen for kosthold og helse. Oslo, 1991.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400a
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.