Søk i matvaretabellen:

Hjerte, rå

Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Diverse kjøttprodukter » Diverse kjøtt, farse, innmat, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
82% 20
Vann
(water (moisture))
77g 20
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
450kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
110kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
3,9g 20
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,9g 71
C12:0
(fatty acids)
0,0091g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,073g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,54g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,41g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,11g 71
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,91g 71
C16:1 sum
(fatty acids)
0,088g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,79g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,10g 71
C18:2n-6
(fatty acids)
0,63g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,068g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,14g 420d
C20:3n-6
(fatty acids)
0,030g 420d
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,25g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,068g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,88g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
150mg 400c
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 50
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
18g 20
Salt
(salt)
0,24g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
6,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
6,0µg 400c
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
1,0µg 400c
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,34alfa-TE 400c
Tiamin
(thiamin)
0,34mg 400c
Riboflavin
(riboflavin)
0,75mg 400c
Niacin
(niacin, preformed)
7,5mg 400c
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,26mg 400c
Folat
(folate, total)
20µg 400c
Vitamin B12
(vitamin B12)
10µg 400c
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
2,0mg 400c
Kalsium
(calcium)
6,0mg 400c
Jern
(iron, total)
5,4mg 400c
Natrium
(sodium)
95mg 400c
Kalium
(potassium)
240mg 400c
Magnesium
(magnesium)
17mg 400c
Sink
(zinc)
1,3mg 400c
Selen
(selenium)
9,0µg 400c
Kopper
(copper)
0,31mg 420d
Fosfor
(phosphorus)
160mg 400c
Jod
(iodine)
2,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0150
Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
A0796
Offal (EUROFIR)
B1349
Calf
C0201
Heart (animal)
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
71
Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
420d
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 2. (2016). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: