Blod, okse, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Diverse kjøttprodukter » Diverse kjøtt, farse, innmat, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
81g | 308 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
330kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
77kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,20g | 308 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,040g | 71 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C14:0 (fatty acids) |
0,0027g | 319 |
C16:0 (fatty acids) |
0,027g | 319 |
C18:0 (fatty acids) |
0,019g | 319 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,040g | 400f |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0030g | 319 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,038g | 319 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,060g | 71 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0024g | 319 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 319 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0020g | 73q |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,0030g | 74q |
Kolesterol (cholesterol) |
100mg | 20 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 308 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
19g | 308 |
Salt (salt) |
0,57g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
28RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
28µg | 400c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,10µg | 400c |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,40alfa-TE | 400c |
Tiamin (thiamin) |
0,020mg | 308 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,040mg | 308 |
Niacin (niacin, preformed) |
0,40mg | 308 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,010mg | 400c |
Folat (folate, total) |
12µg | 400c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,60µg | 400c |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
5,0mg | 308 |
Jern (iron, total) |
36mg | 400c |
Natrium (sodium) |
230mg | 308 |
Kalium (potassium) |
43mg | 400c |
Magnesium (magnesium) |
2,0mg | 400c |
Sink (zinc) |
0,40mg | 400c |
Selen (selenium) |
9,0µg | 400c |
Kopper (copper) |
0,090mg | 20 |
Fosfor (phosphorus) |
23mg | 400c |
Jod (iodine) |
5,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0798
- Sausage or similar meat product (EUROFIR)
- B1161
- Cattle
- C0185
- Blood
- E0139
- Liquid, high viscosity, with no visible particles
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 71
- Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
- 73q
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 74q
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 308
- Blaker B. Næringsinnhold i kjøttvarer, blod og lever. Intern rapport. Landsforeningen for kosthold og helse. Oslo, 1991.
- 319
- Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400c
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
- 400f
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall