Søk i matvaretabellen:

Gjær, tørrgjær

Alle matvarer » Diverse retter, produkter og ingredienser » Diverse ingredienser

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
5,0g 460e
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1400kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
340kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
7,6g 460e
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,0g 460e
C12:0
(fatty acids)
0,0g 206
C14:0
(fatty acids)
0,0g 206
C16:0
(fatty acids)
0,74g 206
C18:0
(fatty acids)
0,26g 206
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
4,3g 460e
C16:1 sum
(fatty acids)
2,0g 206
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,9g 206
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,010g 460e
C18:2n-6
(fatty acids)
0,033g 206
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0g 206
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 206
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 206
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 206
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 206
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 206
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 206
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 206
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0g 73o
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,033g 74o
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
14g 20
Stivelse
(starch, total)
14g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 460e
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
27g 460e
Protein
(protein, total)
40g 460e
Salt
(salt)
0,13g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 50
Tiamin
(thiamin)
11mg 460e
Riboflavin
(riboflavin)
4,0mg 460e
Niacin
(niacin, preformed)
40mg 460e
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
1,5mg 460e
Folat
(folate, total)
2300µg 460e
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 460e
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 460e
Kalsium
(calcium)
30mg 460e
Jern
(iron, total)
2,2mg 460e
Natrium
(sodium)
51mg 460e
Kalium
(potassium)
960mg 460e
Magnesium
(magnesium)
54mg 460e
Sink
(zinc)
7,9mg 460e
Selen
(selenium)
3,3µg 400f
Kopper
(copper)
5,0mg 450c
Fosfor
(phosphorus)
640mg 460e
Jod
(iodine)
10µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0004
Product type, other
A0854
Baking ingredient (EUROFIR)
B1345
Yeast
C0247
Part of algae or fungus
E0136
Disintegrated or ground
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73o
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
74o
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
206
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: