Baconcrisp
Alle matvarer » Diverse retter, produkter og ingredienser » Snacks
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
2,1g | 450a |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
2500kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
610kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
46g | 450a |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
17g | 450a |
| C12:0 (fatty acids) |
0,011g | 221b |
| C14:0 (fatty acids) |
0,029g | 221b |
| C16:0 (fatty acids) |
2,4g | 221b |
| C18:0 (fatty acids) |
1,3g | 221b |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,18g | 450a |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
24g | 450a |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,077g | 221b |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
34g | 221b |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
3,7g | 450a |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
4,6g | 221b |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,18g | 221b |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,23g | 221b |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
4,6g | 221b |
| Kolesterol (cholesterol) |
120mg | 600 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,19g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 450b |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,19g | 450b |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
48g | 450a |
| Salt (salt) |
3,3g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 450a |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 450a |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 450b |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,0alfa-TE | 20 |
| Tiamin (thiamin) |
0,56mg | 450a |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,20mg | 450a |
| Niacin (niacin, preformed) |
4,2mg | 450a |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,050mg | 450a |
| Folat (folate, total) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
| Kalsium (calcium) |
32mg | 450a |
| Jern (iron, total) |
2,4mg | 450a |
| Natrium (sodium) |
1300mg | 450a |
| Kalium (potassium) |
300mg | 450a |
| Magnesium (magnesium) |
18mg | 450a |
| Sink (zinc) |
1,6mg | 450a |
| Selen (selenium) |
1,0µg | 20 |
| Kopper (copper) |
0,20mg | 450a |
| Fosfor (phosphorus) |
180mg | 450a |
| Jod (iodine) |
0,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0868
- Savoury snack (EUROFIR)
- B1136
- Swine
- C0269
- Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
- E0115
- Divided into pieces, thickness 0.3-1.5 cm.
- F0014
- Fully heat-treated
- G0025
- Cooked with added fat or oil
- H0117
- Flavoring or taste ingredient added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 221b
- Beregnet gjennomsnitt fra referanse 221a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/bakevarer_sjokolade_snacks/rapport_naeringsstoff_og_tungmetallanalyser_i_chips_og_salte_notter_2015.20791/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoff-%20og%20tungmetallanalyser%20i%20chips%20og%20salte%20n%C3%B8tter%202015
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 450a
- Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 450b
- Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 600
- Hansen K, Knuthsen P, Saxholt, E. Næringsstofindhold i chips. Fødevaredirektoratet, Søborg, 2001.