Søk i matvaretabellen:

Ricotta, ferskost

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, halvfet, mager

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
72g 460g
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
680kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
160kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
13g 460g
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
8,3g 460g
C12:0
(fatty acids)
0,16g 460g
C14:0
(fatty acids)
1,4g 460g
C16:0
(fatty acids)
4,1g 460g
C18:0
(fatty acids)
1,3g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 10
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
3,6g 460g
C16:1 sum
(fatty acids)
0,53g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,9g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,39g 460g
C18:2n-6
(fatty acids)
0,27g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,11g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 20
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 20
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,11g 460b
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,27g 460g
Kolesterol
(cholesterol)
51mg 460g
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,27g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,75g 460g
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 20
Protein
(protein, total)
11g 460g
Salt
(salt)
0,21g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
120RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
120µg 460g
Beta-karoten
(beta-carotene)
33µg 460g
Vitamin D
(vitamin D)
0,20µg 460g
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,11alfa-TE 460g
Tiamin
(thiamin)
0,013mg 460g
Riboflavin
(riboflavin)
0,20mg 460g
Niacin
(niacin, preformed)
0,10mg 460g
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,043mg 460g
Folat
(folate, total)
12µg 460g
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,34µg 460g
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 460g
Kalsium
(calcium)
210mg 460g
Jern
(iron, total)
0,38mg 460g
Natrium
(sodium)
84mg 460g
Kalium
(potassium)
110mg 460g
Magnesium
(magnesium)
11mg 460g
Sink
(zinc)
1,2mg 460g
Selen
(selenium)
15µg 460g
Kopper
(copper)
0,021mg 460g
Fosfor
(phosphorus)
160mg 460g
Jod
(iodine)
7,7µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0185
Uncured cheese (US CFR)
A0786
Uncured cheese (EUROFIR)
B1201
Cow
C0244
Whey
E0144
Semisolid
F0001
Extent of heat treatment not known
G0003
Cooking method not applicable
H0101
Lactic acid fermented
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010). Nettversjon, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: