Søk i matvaretabellen:

Gulost, uspesifisert

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, helfet

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
42g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1400kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
350kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
27g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
18g 135
C12:0
(fatty acids)
0,89g 109c
C14:0
(fatty acids)
2,7g 109c
C16:0
(fatty acids)
7,1g 109c
C18:0
(fatty acids)
2,8g 109c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,98g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,0g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,35g 109c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,4g 109c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,50g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
0,43g 109c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,11g 109c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,016g 109c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0049g 109c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,022g 109c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,012g 109c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,017g 109c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,15g 109c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,50g 109c
Kolesterol
(cholesterol)
71mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 135
Protein
(protein, total)
27g 135
Salt
(salt)
1,2g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
36RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
34µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
22µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,52alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,080mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,31mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
0,40mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,030mg 135
Folat
(folate, total)
42µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
2,5µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 135
Kalsium
(calcium)
820mg 135
Jern
(iron, total)
0,20mg 135
Natrium
(sodium)
480mg 135
Kalium
(potassium)
77mg 135
Magnesium
(magnesium)
33mg 135
Sink
(zinc)
4,6mg 135
Selen
(selenium)
11µg 135
Kopper
(copper)
0,040mg 135
Fosfor
(phosphorus)
600mg 135
Jod
(iodine)
27µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0312
Semihard cheese (CODEX)
B1201
Cow
C0245
Curd
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0298
Clotting enzyme added
J0104
Preserved by fermentation
J0131
Preserved by chilling
J0151
Ingredient preserved by heat treatment
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: