Søk i matvaretabellen:

Gudbrandsdalsost, brunost, lettere

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, halvfet, mager

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
24g 111a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
360kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
16g 111a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
11g 111a
C12:0
(fatty acids)
0,52g 111a
C14:0
(fatty acids)
1,6g 111a
C16:0
(fatty acids)
4,4g 111a
C18:0
(fatty acids)
1,7g 111a
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,40g 111a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
3,7g 111a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,21g 111a
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
3,2g 111a
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,40g 111a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,24g 111a
C18:3n-3
(fatty acids)
0,060g 111a
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 111a
C20:3n-6
(fatty acids)
0,010g 111a
C20:4n-3
(fatty acids)
0,010g 111a
C20:4n-6
(fatty acids)
0,014g 111a
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0069g 111a
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,010g 111a
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 111a
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,10g 111a
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,29g 111a
Kolesterol
(cholesterol)
47mg 111a
Karbohydrat
(carbohydrate)
43g 111a
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
42g 111a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
12g 111a
Salt
(salt)
0,90g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
150RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
140µg 111a
Beta-karoten
(beta-carotene)
66µg 111a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 111a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,43alfa-TE 111a
Tiamin
(thiamin)
0,16mg 111a
Riboflavin
(riboflavin)
1,1mg 111a
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 111a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,0mg 111a
Folat
(folate, total)
39µg 111a
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,5µg 111a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
590mg 111a
Jern
(iron, total)
0,75mg 111a
Natrium
(sodium)
360mg 111a
Kalium
(potassium)
1500mg 111a
Magnesium
(magnesium)
92mg 111a
Sink
(zinc)
1,0mg 111a
Selen
(selenium)
13µg 111a
Kopper
(copper)
0,020mg 111a
Fosfor
(phosphorus)
610mg 111a
Jod
(iodine)
200µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0115
Cheese or cheese product (US CFR)
A0784
Cheese (EUROFIR)
B1201
Cow
C0244
Whey
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0184
Milk added
H0296
Cream added
H0324
Fat partially removed, 50% or more remaining
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0166
Plastic bag or pouch
N0017
Polyethylene
P0024
Human consumer, no age specification
P0040
Reduced fat food
P0132
"light" label claim
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
111a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: