Fløtemysost, brunost, lettere
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, halvfet, mager
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
23g | 111a |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1500kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
370kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
16g | 111a |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
10g | 111a |
C12:0 (fatty acids) |
0,52g | 111a |
C14:0 (fatty acids) |
1,6g | 111a |
C16:0 (fatty acids) |
4,4g | 111a |
C18:0 (fatty acids) |
1,7g | 111a |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,43g | 111a |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,7g | 111a |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,21g | 111a |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,2g | 111a |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,39g | 111a |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,24g | 111a |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,060g | 111a |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 111a |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,010g | 111a |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,010g | 111a |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,014g | 111a |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0076g | 111a |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,010g | 111a |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 111a |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,094g | 111a |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,29g | 111a |
Kolesterol (cholesterol) |
46mg | 111a |
Karbohydrat (carbohydrate) |
44g | 111a |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
41g | 111a |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
12g | 111a |
Salt (salt) |
0,90g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
160RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
150µg | 111a |
Beta-karoten (beta-carotene) |
96µg | 111a |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 111a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,42alfa-TE | 111a |
Tiamin (thiamin) |
0,19mg | 111a |
Riboflavin (riboflavin) |
1,1mg | 111a |
Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 111a |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,0mg | 111a |
Folat (folate, total) |
39µg | 111a |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
1,5µg | 111a |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
550mg | 111a |
Jern (iron, total) |
0,70mg | 111a |
Natrium (sodium) |
360mg | 111a |
Kalium (potassium) |
1500mg | 111a |
Magnesium (magnesium) |
87mg | 111a |
Sink (zinc) |
1,0mg | 111a |
Selen (selenium) |
8,0µg | 111a |
Kopper (copper) |
0,010mg | 111a |
Fosfor (phosphorus) |
570mg | 111a |
Jod (iodine) |
200µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0115
- Cheese or cheese product (US CFR)
- A0784
- Cheese (EUROFIR)
- B1201
- Cow
- C0244
- Whey
- E0151
- Solid
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0184
- Milk added
- H0296
- Cream added
- H0324
- Fat partially removed, 50% or more remaining
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0166
- Plastic bag or pouch
- N0017
- Polyethylene
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0040
- Reduced fat food
- P0132
- "light" label claim
- R0316
- Norway
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 111a
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.