Søk i matvaretabellen:

Gamalost

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, halvfet, mager

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
46g 111a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
940kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
220kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,60g 111a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,40g 111a
C12:0
(fatty acids)
0,020g 111a
C14:0
(fatty acids)
0,060g 111a
C16:0
(fatty acids)
0,16g 111a
C18:0
(fatty acids)
0,060g 111a
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,010g 111a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,10g 111a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,013g 111a
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,12g 111a
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,0g 111a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,010g 111a
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0041g 111a
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 111a
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 111a
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 111a
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 111a
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 111a
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 111a
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 111a
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0g 111a
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,010g 111a
Kolesterol
(cholesterol)
2,0mg 111a
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 60a
Protein
(protein, total)
54g 111a
Salt
(salt)
0,050g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
9,5RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
9,0µg 111a
Beta-karoten
(beta-carotene)
6,0µg 111a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 111a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,030alfa-TE 111a
Tiamin
(thiamin)
0,050mg 111a
Riboflavin
(riboflavin)
0,75mg 111a
Niacin
(niacin, preformed)
2,5mg 111a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,080mg 111a
Folat
(folate, total)
22µg 111a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,78µg 111a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
150mg 111a
Jern
(iron, total)
0,29mg 111a
Natrium
(sodium)
20mg 111a
Kalium
(potassium)
98mg 111a
Magnesium
(magnesium)
13mg 111a
Sink
(zinc)
2,8mg 111a
Selen
(selenium)
20µg 111a
Kopper
(copper)
0,090mg 111a
Fosfor
(phosphorus)
530mg 111a
Jod
(iodine)
44µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0310
Extra hard cheese (CODEX)
B1201
Cow
C0235
Milk
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0001
Treatment applied not known
J0104
Preserved by fermentation
J0131
Preserved by chilling
J0151
Ingredient preserved by heat treatment
K0003
No packing medium used
M0156
Paperboard container
M0190
Aluminum foil wrapper
M0213
Box
N0024
Coating enamel
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
111a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: