Halloumi, ost
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, helfet
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
49g | 400g |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1200kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
290kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
22g | 400g |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
15g | 400g |
C12:0 (fatty acids) |
0,76g | 400g |
C14:0 (fatty acids) |
2,3g | 400g |
C16:0 (fatty acids) |
6,8g | 400g |
C18:0 (fatty acids) |
1,9g | 400g |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,78g | 450c |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
4,6g | 400g |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,32g | 400g |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
4,0g | 400g |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,80g | 400g |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,65g | 400g |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,090g | 400g |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 400g |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 400g |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 400g |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,090g | 400g |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,65g | 400g |
Kolesterol (cholesterol) |
71mg | 400g |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,90g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 400g |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,90g | 400g |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 20 |
Protein (protein, total) |
22g | 400g |
Salt (salt) |
4,2g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 20 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
190RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
190µg | 400g |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 400g |
Vitamin D (vitamin D) |
0,16µg | 400g |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,45alfa-TE | 400g |
Tiamin (thiamin) |
0,020mg | 400g |
Riboflavin (riboflavin) |
0,25mg | 400g |
Niacin (niacin, preformed) |
0,080mg | 400g |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,040mg | 400g |
Folat (folate, total) |
1,6µg | 400g |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,64µg | 400g |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 60a |
Kalsium (calcium) |
630mg | 400g |
Jern (iron, total) |
0,15mg | 400g |
Natrium (sodium) |
1700mg | 400g |
Kalium (potassium) |
74mg | 400g |
Magnesium (magnesium) |
34mg | 400g |
Sink (zinc) |
3,0mg | 400g |
Selen (selenium) |
10µg | 400g |
Kopper (copper) |
0,030mg | 400g |
Fosfor (phosphorus) |
410mg | 400g |
Jod (iodine) |
34µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0312
- Semihard cheese (CODEX)
- B2247
- Cattle and sheep and goat
- C0245
- Curd
- E0151
- Solid
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0131
- Preserved by chilling
- K0001
- Packing medium not known
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400g
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2017.12.15. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 450c
- Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.