Søk i matvaretabellen:

Gudbrandsdalsost, brunost

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, helfet

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
21g 111a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1800kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
440kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
28g 111a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
19g 111a
C12:0
(fatty acids)
0,91g 111a
C14:0
(fatty acids)
2,8g 111a
C16:0
(fatty acids)
7,6g 111a
C18:0
(fatty acids)
2,9g 111a
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,70g 111a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,5g 111a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,38g 111a
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,6g 111a
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,69g 111a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,43g 111a
C18:3n-3
(fatty acids)
0,11g 111a
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 111a
C20:3n-6
(fatty acids)
0,020g 111a
C20:4n-3
(fatty acids)
0,010g 111a
C20:4n-6
(fatty acids)
0,024g 111a
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,012g 111a
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,018g 111a
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 111a
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,17g 111a
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,50g 111a
Kolesterol
(cholesterol)
81mg 111a
Karbohydrat
(carbohydrate)
35g 111a
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
30g 111a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
11g 111a
Salt
(salt)
0,75g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
250RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
240µg 111a
Beta-karoten
(beta-carotene)
120µg 111a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 111a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,73alfa-TE 111a
Tiamin
(thiamin)
0,14mg 111a
Riboflavin
(riboflavin)
1,1mg 111a
Niacin
(niacin, preformed)
0,33mg 111a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,10mg 111a
Folat
(folate, total)
25µg 111a
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,3µg 111a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
460mg 111a
Jern
(iron, total)
0,0mg 111a
Natrium
(sodium)
300mg 111a
Kalium
(potassium)
1200mg 111a
Magnesium
(magnesium)
71mg 111a
Sink
(zinc)
0,81mg 111a
Selen
(selenium)
10µg 111a
Kopper
(copper)
0,017mg 111a
Fosfor
(phosphorus)
510mg 111a
Jod
(iodine)
200µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0115
Cheese or cheese product (US CFR)
A0784
Cheese (EUROFIR)
B1201
Cow
C0244
Whey
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0184
Milk added
H0296
Cream added
J0131
Preserved by chilling
J0135
Pasteurized by heat
K0003
No packing medium used
M0166
Plastic bag or pouch
N0017
Polyethylene
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
111a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: