Søk i matvaretabellen:

Geitost, brunost

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, helfet

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
19g 111a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1800kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
440kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
27g 111a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
18g 111a
C12:0
(fatty acids)
0,73g 111a
C14:0
(fatty acids)
2,0g 111a
C16:0
(fatty acids)
7,9g 111a
C18:0
(fatty acids)
2,5g 111a
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,54g 111a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,3g 111a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,28g 111a
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,7g 111a
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,67g 111a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,46g 111a
C18:3n-3
(fatty acids)
0,12g 111a
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 111a
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 111a
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0047g 111a
C20:4n-6
(fatty acids)
0,022g 111a
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,010g 111a
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,016g 111a
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 111a
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,15g 111a
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,50g 111a
Kolesterol
(cholesterol)
80mg 111a
Karbohydrat
(carbohydrate)
36g 111a
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
29g 111a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
13g 111a
Salt
(salt)
0,83g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
340RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
340µg 111a
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 111a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 111a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,90alfa-TE 111a
Tiamin
(thiamin)
0,15mg 111a
Riboflavin
(riboflavin)
1,5mg 111a
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 111a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,0mg 111a
Folat
(folate, total)
9,0µg 111a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,67µg 111a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
550mg 111a
Jern
(iron, total)
0,16mg 111a
Natrium
(sodium)
330mg 111a
Kalium
(potassium)
1700mg 111a
Magnesium
(magnesium)
95mg 111a
Sink
(zinc)
1,3mg 111a
Selen
(selenium)
5,9µg 111a
Kopper
(copper)
0,031mg 111a
Fosfor
(phosphorus)
750mg 111a
Jod
(iodine)
200µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0115
Cheese or cheese product (US CFR)
A0784
Cheese (EUROFIR)
B1328
Goat
C0244
Whey
E0147
Whole, shape achieved by forming
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0184
Milk added
H0296
Cream added
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0166
Plastic bag or pouch
N0017
Polyethylene
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
111a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: