Søk i matvaretabellen:

Edamer, gulost

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, helfet

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
41g 111a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
360kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
27g 111a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
17g 111a
C12:0
(fatty acids)
0,88g 111a
C14:0
(fatty acids)
2,7g 111a
C16:0
(fatty acids)
7,3g 111a
C18:0
(fatty acids)
2,8g 111a
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,62g 111a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,1g 111a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,36g 111a
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,4g 111a
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,65g 111a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,41g 111a
C18:3n-3
(fatty acids)
0,11g 111a
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 111a
C20:3n-6
(fatty acids)
0,017g 111a
C20:4n-3
(fatty acids)
0,010g 111a
C20:4n-6
(fatty acids)
0,023g 111a
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,013g 111a
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,017g 111a
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 111a
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,16g 111a
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,49g 111a
Kolesterol
(cholesterol)
72mg 111a
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 60a
Protein
(protein, total)
28g 111a
Salt
(salt)
1,5g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
260RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
240µg 111a
Beta-karoten
(beta-carotene)
160µg 111a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 111a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,70alfa-TE 111a
Tiamin
(thiamin)
0,080mg 111a
Riboflavin
(riboflavin)
0,30mg 111a
Niacin
(niacin, preformed)
0,40mg 111a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,0mg 111a
Folat
(folate, total)
41µg 111a
Vitamin B12
(vitamin B12)
2,4µg 111a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
800mg 111a
Jern
(iron, total)
0,21mg 111a
Natrium
(sodium)
600mg 111a
Kalium
(potassium)
76mg 111a
Magnesium
(magnesium)
32mg 111a
Sink
(zinc)
4,4mg 111a
Selen
(selenium)
10µg 111a
Kopper
(copper)
0,040mg 111a
Fosfor
(phosphorus)
580mg 111a
Jod
(iodine)
27µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0312
Semihard cheese (CODEX)
B1201
Cow
C0245
Curd
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0298
Clotting enzyme added
J0104
Preserved by fermentation
J0131
Preserved by chilling
J0151
Ingredient preserved by heat treatment
K0003
No packing medium used
M0166
Plastic bag or pouch
M0359
Polyamide container
N0017
Polyethylene
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
111a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: