Søk i matvaretabellen:

Gruyere, ost

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, ekstra fet

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
33g 460g
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1700kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
410kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
32g 460g
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
19g 460g
C12:0
(fatty acids)
0,91g 460g
C14:0
(fatty acids)
3,4g 460g
C16:0
(fatty acids)
8,8g 460g
C18:0
(fatty acids)
2,3g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,60g 470b
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
10g 460g
C16:1 sum
(fatty acids)
0,72g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
8,6g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,7g 460g
C18:2n-6
(fatty acids)
1,3g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,43g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 20
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 20
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,43g 460g
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,3g 460g
Kolesterol
(cholesterol)
110mg 460g
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,36g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,36g 460g
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 20
Protein
(protein, total)
30g 460g
Salt
(salt)
1,8g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
270RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
270µg 460g
Beta-karoten
(beta-carotene)
33µg 460g
Vitamin D
(vitamin D)
0,60µg 460g
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,28alfa-TE 460g
Tiamin
(thiamin)
0,060mg 460g
Riboflavin
(riboflavin)
0,28mg 460g
Niacin
(niacin, preformed)
0,11mg 460g
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,081mg 460g
Folat
(folate, total)
10µg 460g
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,6µg 460g
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 460g
Kalsium
(calcium)
1000mg 460g
Jern
(iron, total)
0,17mg 460g
Natrium
(sodium)
710mg 460g
Kalium
(potassium)
81mg 460g
Magnesium
(magnesium)
36mg 460g
Sink
(zinc)
3,9mg 460g
Selen
(selenium)
5,3µg 430b
Kopper
(copper)
0,032mg 460g
Fosfor
(phosphorus)
610mg 460g
Jod
(iodine)
40µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0311
Hard cheese (CODEX)
B1201
Cow
C0245
Curd
E0151
Solid
F0001
Extent of heat treatment not known
G0003
Cooking method not applicable
H0253
Cured or aged
H0328
Interior bacteria cured
J0104
Preserved by fermentation
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
430b
French Agency for Food, Environmental and Occupational Health safety. French food composition table - Ciqual 2017. Nettversjon, https://ciqual.anses.fr/
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
470b
National Institute for Public Health and the Environment. NEVO online, versjon 2013/4.0. http://nevo-online.rivm.nl/

Søk i matvaretabellen: