Brie, hvitmuggost
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, ekstra fet
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
47g | 111a |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1500kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
360kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
32g | 111a |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
21g | 111a |
| C12:0 (fatty acids) |
1,0g | 111a |
| C14:0 (fatty acids) |
3,2g | 111a |
| C16:0 (fatty acids) |
8,7g | 111a |
| C18:0 (fatty acids) |
3,4g | 111a |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,70g | 111a |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,2g | 111a |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,43g | 111a |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,4g | 111a |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,77g | 111a |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,49g | 111a |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,13g | 111a |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 111a |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,019g | 111a |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,010g | 111a |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,026g | 111a |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,014g | 111a |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,019g | 111a |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 111a |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,19g | 111a |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,58g | 111a |
| Kolesterol (cholesterol) |
86mg | 111a |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 60a |
| Protein (protein, total) |
18g | 111a |
| Salt (salt) |
1,5g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
300RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
290µg | 111a |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
190µg | 111a |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 111a |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,80alfa-TE | 111a |
| Tiamin (thiamin) |
0,10mg | 111a |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,31mg | 111a |
| Niacin (niacin, preformed) |
1,1mg | 111a |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,13mg | 111a |
| Folat (folate, total) |
48µg | 111a |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
1,6µg | 111a |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
| Kalsium (calcium) |
500mg | 111a |
| Jern (iron, total) |
0,10mg | 111a |
| Natrium (sodium) |
600mg | 111a |
| Kalium (potassium) |
86mg | 111a |
| Magnesium (magnesium) |
21mg | 111a |
| Sink (zinc) |
2,9mg | 111a |
| Selen (selenium) |
10µg | 111a |
| Kopper (copper) |
0,020mg | 111a |
| Fosfor (phosphorus) |
370mg | 111a |
| Jod (iodine) |
28µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0313
- Semisoft cheese (CODEX)
- A0314
- Soft cheese (CODEX)
- B1201
- Cow
- C0245
- Curd
- E0119
- Semisolid with smooth consistency
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0253
- Cured or aged
- H0306
- Homogenized or emulsified
- H0327
- Surface bacteria cured
- H0330
- Surface mold cured
- J0104
- Preserved by fermentation
- J0131
- Preserved by chilling
- J0151
- Ingredient preserved by heat treatment
- K0003
- No packing medium used
- M0156
- Paperboard container
- M0173
- Paper wrapper
- M0213
- Box
- N0039
- Paper or paperboard
- P0024
- Human consumer, no age specification
- R0316
- Norway
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 111a
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.