Kalkun, bryst, filet, uten skinn, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Fjørfe » Fjørfe, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
72g | 207 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
480kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
110kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
1,4g | 207 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,46g | 207 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,010g | 207 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,016g | 207 |
| C16:0 (fatty acids) |
0,31g | 207 |
| C18:0 (fatty acids) |
0,13g | 207 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,49g | 207 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,069g | 207 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,44g | 207 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,29g | 207 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,22g | 207 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,012g | 207 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0013g | 207 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0033g | 207 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0013g | 207 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,026g | 207 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0046g | 207 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0066g | 207 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,021g | 207 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,044g | 73c |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,25g | 74c |
| Kolesterol (cholesterol) |
49mg | 207 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
25g | 207 |
| Salt (salt) |
0,16g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
6,8RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
6,8µg | 207 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 60a |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,30µg | 450a |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,20alfa-TE | 207 |
| Tiamin (thiamin) |
0,16mg | 207 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,22mg | 30 |
| Niacin (niacin, preformed) |
11mg | 207 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,81mg | 207 |
| Folat (folate, total) |
9,5µg | 207 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
3,6µg | 207 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
| Kalsium (calcium) |
2,9mg | 207 |
| Jern (iron, total) |
0,53mg | 207 |
| Natrium (sodium) |
64mg | 207 |
| Kalium (potassium) |
330mg | 207 |
| Magnesium (magnesium) |
30mg | 207 |
| Sink (zinc) |
0,89mg | 207 |
| Selen (selenium) |
5,9µg | 207 |
| Kopper (copper) |
0,055mg | 207 |
| Fosfor (phosphorus) |
260mg | 207 |
| Jod (iodine) |
0,48µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0273
- Poultry or poultry product (US CFR)
- A0795
- Poultry meat (EUROFIR)
- B1236
- Turkey (poultry)
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0158
- Breast (poultry meat cut)
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73c
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 74c
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 207
- Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 450a
- Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.