Svin, grillben, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Svin » Svin, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
51% | 309 |
| Vann (water (moisture)) |
63g | 309 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1000kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
250kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
20g | 309 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
7,5g | 71 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,025g | 318 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,29g | 318 |
| C16:0 (fatty acids) |
4,5g | 318 |
| C18:0 (fatty acids) |
2,5g | 318 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,044g | 71 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
8,6g | 71 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,46g | 318 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
8,0g | 318 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
2,6g | 71 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
2,2g | 318 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,19g | 318 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 318 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 318 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 318 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,049g | 318 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 318 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,027g | 318 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 318 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,24g | 73n |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
2,4g | 74n |
| Kolesterol (cholesterol) |
46mg | 30 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
17g | 309 |
| Salt (salt) |
0,11g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
8,6RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
8,6µg | 30 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,44µg | 71 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,80alfa-TE | 30 |
| Tiamin (thiamin) |
0,65mg | 304 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,10mg | 304 |
| Niacin (niacin, preformed) |
4,7mg | 304 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,49mg | 30 |
| Folat (folate, total) |
1,3µg | 30 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,35µg | 30 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
| Kalsium (calcium) |
4,8mg | 30 |
| Jern (iron, total) |
1,0mg | 30 |
| Natrium (sodium) |
44mg | 30 |
| Kalium (potassium) |
320mg | 30 |
| Magnesium (magnesium) |
21mg | 30 |
| Sink (zinc) |
1,9mg | 30 |
| Selen (selenium) |
9,1µg | 30 |
| Kopper (copper) |
0,050mg | 30 |
| Fosfor (phosphorus) |
180mg | 30 |
| Jod (iodine) |
0,20µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1136
- Swine
- C0269
- Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0046
- Side (meat cut)
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 71
- Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
- 73n
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 318: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
- 74n
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 318: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 304
- Landsforeningen for kosthold og helse og Norges Slakterilaboratorium. Analyser av næringsstoffinnhold i svin, storfe og lam. Internt notat, Oslo, 1983.
- 309
- Norsk Kjøtt. Næringsinnhold i svinekjøtt. Analyseprosjekt, 1991.
- 318
- Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.