Søk i matvaretabellen:

Lettmelk, 0,5-0,7 % fett, med vitamin D, uspesifisert

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Melk og melkebasert drikke

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
91g 138
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
160kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
38kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,70g 138
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,50g 138
C12:0
(fatty acids)
0,018g 138
C14:0
(fatty acids)
0,055g 138
C16:0
(fatty acids)
0,16g 138
C18:0
(fatty acids)
0,063g 138
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 138
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,20g 138
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0077g 138
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,12g 138
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,0g 138
C18:2n-6
(fatty acids)
0,010g 138
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0g 138
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 138
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 138
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 138
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 138
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 138
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 138
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 138
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0g 138
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,010g 138
Kolesterol
(cholesterol)
2,0mg 138
Karbohydrat
(carbohydrate)
4,5g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
4,5g 138
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
3,5g 138
Salt
(salt)
0,11g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
6,4RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
6,0µg 138
Beta-karoten
(beta-carotene)
5,0µg 138
Vitamin D
(vitamin D)
0,40µg 138
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 138
Tiamin
(thiamin)
0,050mg 138
Riboflavin
(riboflavin)
0,15mg 138
Niacin
(niacin, preformed)
0,10mg 138
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,040mg 138
Folat
(folate, total)
4,2µg 138
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,58µg 138
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 138
Kalsium
(calcium)
130mg 138
Jern
(iron, total)
0,0mg 138
Natrium
(sodium)
42mg 138
Kalium
(potassium)
170mg 138
Magnesium
(magnesium)
13mg 138
Sink
(zinc)
0,40mg 138
Selen
(selenium)
1,0µg 138
Kopper
(copper)
0,0mg 138
Fosfor
(phosphorus)
110mg 138
Jod
(iodine)
15µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0780
Liquid milk (EUROFIR)
B1201
Cow
C0235
Milk
E0123
Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0018
Partially heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0306
Homogenized or emulsified
H0325
Fat partially removed, less than 50% remaining
J0131
Preserved by chilling
J0135
Pasteurized by heat
K0003
No packing medium used
M0146
Paperboard container with plastic liner
M0213
Box
M0237
Plastic screw cap or lid
M0342
Paperboard container, surface treated both sides
N0017
Polyethylene
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
138
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2018).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: