Søk i matvaretabellen:

Helmelk, uspesifisert

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Melk og melkebasert drikke

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
88g 138
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
270kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
64kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
3,6g 138
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
2,4g 138
C12:0
(fatty acids)
0,12g 138
C14:0
(fatty acids)
0,37g 138
C16:0
(fatty acids)
1,0g 138
C18:0
(fatty acids)
0,39g 138
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,10g 138
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,90g 138
C16:1 sum
(fatty acids)
0,052g 138
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,73g 138
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,10g 138
C18:2n-6
(fatty acids)
0,052g 138
C18:3n-3
(fatty acids)
0,012g 138
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 138
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 138
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 138
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 138
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 138
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 138
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 138
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,020g 138
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,064g 138
Kolesterol
(cholesterol)
10mg 138
Karbohydrat
(carbohydrate)
4,5g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 138
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
4,5g 138
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 138
Protein
(protein, total)
3,4g 138
Salt
(salt)
0,10g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
35RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
33µg 138
Beta-karoten
(beta-carotene)
22µg 138
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 138
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,10alfa-TE 138
Tiamin
(thiamin)
0,040mg 138
Riboflavin
(riboflavin)
0,15mg 138
Niacin
(niacin, preformed)
0,050mg 138
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,040mg 138
Folat
(folate, total)
6,4µg 138
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,60µg 138
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 138
Kalsium
(calcium)
120mg 138
Jern
(iron, total)
0,0mg 138
Natrium
(sodium)
40mg 138
Kalium
(potassium)
170mg 138
Magnesium
(magnesium)
11mg 138
Sink
(zinc)
0,40mg 138
Selen
(selenium)
0,80µg 138
Kopper
(copper)
0,0mg 138
Fosfor
(phosphorus)
110mg 138
Jod
(iodine)
15µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0148
Milk or milk product (US CFR)
A0780
Liquid milk (EUROFIR)
B1201
Cow
C0235
Milk
E0123
Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0018
Partially heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0306
Homogenized or emulsified
J0131
Preserved by chilling
J0135
Pasteurized by heat
K0003
No packing medium used
M0146
Paperboard container with plastic liner
M0213
Box
M0237
Plastic screw cap or lid
M0342
Paperboard container, surface treated both sides
N0017
Polyethylene
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
138
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2018).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: