Iskrem, fløte, med sjokoladebiter
Alle matvarer » Diverse retter, produkter og ingredienser » Dessert, iskrem og tilbehør
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
55g | 131 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1000kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
240kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
13g | 131 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
7,7g | 131 |
C12:0 (fatty acids) |
0,36g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
1,1g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
3,5g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
1,6g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,35g | 131 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,6g | 131 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,18g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,0g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,28g | 131 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,35g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,049g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0021g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0093g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0056g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,030g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0071g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0088g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,024g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,22g | 136 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,26g | 136 |
Kolesterol (cholesterol) |
29mg | 131 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
28g | 131 |
Stivelse (starch, total) |
0,20g | 131 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
28g | 131 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
19g | 131 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,80g | 131 |
Protein (protein, total) |
3,5g | 131 |
Salt (salt) |
0,10g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
100RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
100µg | 131 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
55µg | 131 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,090µg | 131 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,27alfa-TE | 131 |
Tiamin (thiamin) |
0,070mg | 131 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,15mg | 131 |
Niacin (niacin, preformed) |
0,20mg | 131 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,090mg | 131 |
Folat (folate, total) |
3,0µg | 131 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,50µg | 131 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 131 |
Kalsium (calcium) |
110mg | 131 |
Jern (iron, total) |
0,70mg | 131 |
Natrium (sodium) |
40mg | 131 |
Kalium (potassium) |
240mg | 131 |
Magnesium (magnesium) |
29mg | 131 |
Sink (zinc) |
0,70mg | 131 |
Selen (selenium) |
0,0µg | 131 |
Kopper (copper) |
0,15mg | 131 |
Fosfor (phosphorus) |
130mg | 131 |
Jod (iodine) |
8,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0227
- Ice cream (US CFR)
- A0789
- Frozen dairy dessert (EUROFIR)
- B1201
- Cow
- C0195
- Cream
- E0121
- Liquid, high viscosity, with small particles
- F0018
- Partially heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0100
- Flavoring or spice extract or concentrate added
- H0158
- Sucrose added
- H0178
- Aerated
- H0231
- Chocolate or cocoa added
- H0306
- Homogenized or emulsified
- J0136
- Preserved by freezing
- J0151
- Ingredient preserved by heat treatment
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 131
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2006 eller tidligere versjon).
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.