Mandeldrikke
Alle matvarer » Drikke » Juice, saft, brus o.l.
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
95g | 400f |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
110kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
26kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
1,3g | 400f |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,12g | 400f |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C16:0 (fatty acids) |
0,078g | 136 |
| C18:0 (fatty acids) |
0,016g | 136 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,81g | 400f |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,0058g | 136 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,79g | 136 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,26g | 400f |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,30g | 136 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0g | 136 |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,30g | 136 |
| Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 400f |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
3,5g | 400f |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 10 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
3,1g | 400f |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 10 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,20g | 400f |
| Protein (protein, total) |
0,0g | 400f |
| Salt (salt) |
0,12g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 20 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 400f |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 400f |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 400f |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,0alfa-TE | 400f |
| Tiamin (thiamin) |
0,0mg | 400f |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,0mg | 400f |
| Niacin (niacin, preformed) |
0,090mg | 400f |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,0mg | 400f |
| Folat (folate, total) |
0,40µg | 400f |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 400f |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 400f |
| Kalsium (calcium) |
0,0mg | 10 |
| Jern (iron, total) |
0,050mg | 400f |
| Natrium (sodium) |
49mg | 400f |
| Kalium (potassium) |
17mg | 400f |
| Magnesium (magnesium) |
6,4mg | 400f |
| Sink (zinc) |
0,040mg | 400f |
| Selen (selenium) |
0,0µg | 400f |
| Kopper (copper) |
0,020mg | 607 |
| Fosfor (phosphorus) |
67mg | 400f |
| Jod (iodine) |
0,10µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0182
- Milk analog (US CFR)
- A0788
- Immitation milk products (EUROFIR)
- B2720
- Almond, sweet
- C0134
- Seed, skin removed
- E0123
- Liquid, low viscosity, with no visible particles
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0367
- Salt added
- J0120
- Preserved by heat treatment
- K0003
- No packing medium used
- M0213
- Box
- N0039
- Paper or paperboard
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400f
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 607
- Öhrvik, V., Engman, J., Grönholm, R., Staffas, A., Sandler, HS,. von Malmborg, A. Drycker - analys av näringsämnen. [Rapport 20-2015]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2015. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2015/drycker---analys-av-naringsamnen---rapport-20_2015.pdf