Søk i matvaretabellen:

Cashewnøtter, saltet, Den lille nøttefabrikken

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Nøtter, mandler og frø

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
3,0g 221a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
2500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
600kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
49g 221a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
8,9g 221a
C12:0
(fatty acids)
0,0g 221a
C14:0
(fatty acids)
0,013g 221a
C16:0
(fatty acids)
4,4g 221a
C18:0
(fatty acids)
4,1g 221a
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 221a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
31g 221a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,18g 221a
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
31g 221a
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
9,3g 221a
C18:2n-6
(fatty acids)
8,9g 221a
C18:3n-3
(fatty acids)
0,43g 221a
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 221a
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 221a
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 221a
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 221a
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 221a
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 221a
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 221a
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,43g 221a
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
8,9g 221a
Kolesterol
(cholesterol)
0,24mg 221a
Karbohydrat
(carbohydrate)
19g 80
Stivelse
(starch, total)
13g 221a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
5,9g 221a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
8,1g 221a
Protein
(protein, total)
17g 221a
Salt
(salt)
0,58g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,67RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
8,0µg 221a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,0alfa-TE 221a
Tiamin
(thiamin)
0,47mg 221a
Riboflavin
(riboflavin)
0,13mg 221a
Niacin
(niacin, preformed)
0,88mg 221a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,53mg 221a
Folat
(folate, total)
42µg 221a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,13mg 221a
Kalsium
(calcium)
42mg 221a
Jern
(iron, total)
4,9mg 221a
Natrium
(sodium)
230mg 221a
Kalium
(potassium)
580mg 221a
Magnesium
(magnesium)
270mg 221a
Sink
(zinc)
4,9mg 221a
Selen
(selenium)
17µg 221a
Kopper
(copper)
1,9mg 221a
Fosfor
(phosphorus)
500mg 221a
Jod
(iodine)
2,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0260
Nut or nut product (US CFR)
A0823
Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1221
Cashew
C0155
Seed
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0138
Water removed
H0173
Salted
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
221a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/bakevarer_sjokolade_snacks/rapport_naeringsstoff_og_tungmetallanalyser_i_chips_og_salte_notter_2015.20791/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoff-%20og%20tungmetallanalyser%20i%20chips%20og%20salte%20n%C3%B8tter%202015
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: