Chilinøtter, Polly
Alle matvarer » Diverse retter, produkter og ingredienser » Snacks
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
3,0g | 221a |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
2100kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
500kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
30g | 221a |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
6,2g | 221a |
| C12:0 (fatty acids) |
0,016g | 221a |
| C14:0 (fatty acids) |
0,073g | 221a |
| C16:0 (fatty acids) |
4,1g | 221a |
| C18:0 (fatty acids) |
0,63g | 221a |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 221a |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
20g | 221a |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,041g | 221a |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
19g | 221a |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
3,1g | 221a |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
3,0g | 221a |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,061g | 221a |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 221a |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 221a |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 221a |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 221a |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 221a |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 221a |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 221a |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,061g | 221a |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
3,0g | 221a |
| Kolesterol (cholesterol) |
1,3mg | 221a |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
40g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
32g | 221a |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
8,0g | 221a |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 10 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
7,4g | 221a |
| Protein (protein, total) |
15g | 221a |
| Salt (salt) |
2,5g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
7,0RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 50 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
84µg | 221a |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
2,4alfa-TE | 221a |
| Tiamin (thiamin) |
0,47mg | 221a |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,10mg | 221a |
| Niacin (niacin, preformed) |
8,7mg | 221a |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,66mg | 221a |
| Folat (folate, total) |
62µg | 221a |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
1,4mg | 221a |
| Kalsium (calcium) |
55mg | 221a |
| Jern (iron, total) |
1,6mg | 221a |
| Natrium (sodium) |
990mg | 221a |
| Kalium (potassium) |
380mg | 221a |
| Magnesium (magnesium) |
100mg | 221a |
| Sink (zinc) |
1,5mg | 221a |
| Selen (selenium) |
12µg | 221a |
| Kopper (copper) |
0,59mg | 221a |
| Fosfor (phosphorus) |
240mg | 221a |
| Jod (iodine) |
2,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0260
- Nut or nut product (US CFR)
- A0823
- Nut, seed or kernel (EUROFIR)
- B1337
- Peanut
- C0155
- Seed
- E0151
- Solid
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0136
- Sugar or sugar syrup added
- H0146
- Starch added
- H0263
- Vegetable fat or oil added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 221a
- Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/bakevarer_sjokolade_snacks/rapport_naeringsstoff_og_tungmetallanalyser_i_chips_og_salte_notter_2015.20791/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoff-%20og%20tungmetallanalyser%20i%20chips%20og%20salte%20n%C3%B8tter%202015
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.