Søk i matvaretabellen:

Peanøtter, saltet, Maarud

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Nøtter, mandler og frø

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
2,0g 221a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
2500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
610kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
49g 221a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
7,0g 221a
C12:0
(fatty acids)
0,013g 221a
C14:0
(fatty acids)
0,051g 221a
C16:0
(fatty acids)
3,9g 221a
C18:0
(fatty acids)
0,85g 221a
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 221a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
33g 221a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,054g 221a
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
32g 221a
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
4,1g 221a
C18:2n-6
(fatty acids)
4,0g 221a
C18:3n-3
(fatty acids)
0,038g 221a
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 221a
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 221a
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 221a
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 221a
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 221a
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 221a
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 221a
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,046g 221a
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
4,0g 221a
Kolesterol
(cholesterol)
2,7mg 221a
Karbohydrat
(carbohydrate)
11g 80
Stivelse
(starch, total)
5,4g 221a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
5,5g 221a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
11g 221a
Protein
(protein, total)
27g 221a
Salt
(salt)
1,6g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 60a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
8,7alfa-TE 221a
Tiamin
(thiamin)
1,0mg 221a
Riboflavin
(riboflavin)
0,12mg 221a
Niacin
(niacin, preformed)
13mg 221a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,71mg 221a
Folat
(folate, total)
70µg 221a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,74mg 221a
Kalsium
(calcium)
48mg 221a
Jern
(iron, total)
1,5mg 221a
Natrium
(sodium)
630mg 221a
Kalium
(potassium)
590mg 221a
Magnesium
(magnesium)
170mg 221a
Sink
(zinc)
2,5mg 221a
Selen
(selenium)
11µg 221a
Kopper
(copper)
0,66mg 221a
Fosfor
(phosphorus)
350mg 221a
Jod
(iodine)
2,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0260
Nut or nut product (US CFR)
A0823
Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1337
Peanut
C0155
Seed
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0138
Water removed
H0173
Salted
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
221a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/bakevarer_sjokolade_snacks/rapport_naeringsstoff_og_tungmetallanalyser_i_chips_og_salte_notter_2015.20791/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoff-%20og%20tungmetallanalyser%20i%20chips%20og%20salte%20n%C3%B8tter%202015
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: