Likør, 17 vol-% alkohol, fløtebasert
Alle matvarer » Drikke » Alkoholholdige drikkevarer
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
47g | 420a |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1300kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
300kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
13g | 450b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
8,2g | 450b |
C12:0 (fatty acids) |
0,47g | 450a |
C14:0 (fatty acids) |
1,5g | 450a |
C16:0 (fatty acids) |
4,1g | 450a |
C18:0 (fatty acids) |
1,5g | 450a |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,40g | 450b |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,0g | 450b |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,19g | 450a |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
2,7g | 450a |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,50g | 450b |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,14g | 450a |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,051g | 450a |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0085g | 450a |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0085g | 450a |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0085g | 450a |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 450a |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 450a |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,059g | 450a |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,16g | 450a |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 50 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
23g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 450b |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
23g | 104d |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
23g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 20 |
Protein (protein, total) |
3,0g | 104a |
Salt (salt) |
0,20g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
12g | 84 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
180RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
170µg | 450b |
Beta-karoten (beta-carotene) |
83µg | 450b |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 450b |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,52alfa-TE | 450b |
Tiamin (thiamin) |
0,0mg | 20 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,057mg | 20 |
Niacin (niacin, preformed) |
0,10mg | 20 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,020mg | 20 |
Folat (folate, total) |
0,0µg | 20 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,10µg | 20 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 450b |
Kalsium (calcium) |
16mg | 450b |
Jern (iron, total) |
0,091mg | 450b |
Natrium (sodium) |
81mg | 450b |
Kalium (potassium) |
17mg | 450b |
Magnesium (magnesium) |
1,8mg | 450b |
Sink (zinc) |
0,18mg | 450b |
Selen (selenium) |
0,0µg | 20 |
Kopper (copper) |
0,0mg | 20 |
Fosfor (phosphorus) |
35mg | 450b |
Jod (iodine) |
0,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0240
- Liqueur (US CFR)
- A0850
- Liqueur or spirits (EUROFIR)
- B1347
- Plant used as food source
- C0174
- Part of plant
- E0123
- Liquid, low viscosity, with no visible particles
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0100
- Flavoring or spice extract or concentrate added
- H0158
- Sucrose added
- H0232
- Alcohol fermented
- H0270
- Distilled
- H0296
- Cream added
- J0104
- Preserved by fermentation
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
- Z0170
- Alcohol content > 9%
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 84
- Beregnet ut fra spesifikk omregningsfaktor for alkohol. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_tabellverdiene_i_matvaretabellen
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 104a
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, uspesifisert grunnlag.
- 104d
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 420a
- Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
- 450a
- Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 450b
- Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.