Sterkvin, søt, vermouth, 15 vol-% alkohol
Alle matvarer » Drikke » Alkoholholdige drikkevarer
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
72g | 420a |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
550kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
130kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,0g | 420a |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,0g | 420a |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C16:0 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C18:0 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 420a |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 20 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,0g | 420a |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 20 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0g | 20 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,0g | 20 |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 50 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
13g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 420a |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
13g | 104d |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
9,2g | 420b |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 20 |
Protein (protein, total) |
0,0g | 420a |
Salt (salt) |
0,068g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
11g | 84 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 50 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 420a |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,0alfa-TE | 420a |
Tiamin (thiamin) |
0,0mg | 420a |
Riboflavin (riboflavin) |
0,0mg | 420a |
Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 420a |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,0mg | 420a |
Folat (folate, total) |
0,0µg | 420a |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 420a |
Kalsium (calcium) |
6,0mg | 420a |
Jern (iron, total) |
0,34mg | 420a |
Natrium (sodium) |
27mg | 420a |
Kalium (potassium) |
29mg | 420a |
Magnesium (magnesium) |
6,0mg | 420a |
Sink (zinc) |
0,020mg | 420a |
Selen (selenium) |
0,0µg | 420a |
Kopper (copper) |
0,020mg | 420a |
Fosfor (phosphorus) |
4,0mg | 420a |
Jod (iodine) |
0,97µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0224
- Heavy wine, 14-24% alcohol (US CFR)
- A0849
- Wine, fortified wine or wine-like beverage (EUROFIR)
- B1329
- Grape
- C0140
- Fruit, peel present, core, pit or seed present
- E0123
- Liquid, low viscosity, with no visible particles
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0136
- Sugar or sugar syrup added
- H0151
- Spice or herb added
- H0232
- Alcohol fermented
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
- Z0170
- Alcohol content > 9%
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 84
- Beregnet ut fra spesifikk omregningsfaktor for alkohol. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_tabellverdiene_i_matvaretabellen
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 104d
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 420a
- Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
- 420b
- Omregnet verdi fra referanse 420a: Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01. (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp