Søk i matvaretabellen:

Reinsdyrpølse

Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, storfe, svin, tilberedt » Pølser

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
27g 20
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1800kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
430kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
39g 136
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
18g 136
C12:0
(fatty acids)
0,0g 136
C14:0
(fatty acids)
0,47g 136
C16:0
(fatty acids)
8,4g 136
C18:0
(fatty acids)
8,0g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 10
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
12g 136
C16:1 sum
(fatty acids)
0,55g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
12g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
8,6g 136
C18:2n-6
(fatty acids)
4,4g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,40g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,27g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
2,2g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,40g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,90g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,052g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
1,8g 322
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
6,6g 322
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 10
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 20
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 20
Protein
(protein, total)
20g 20
Salt
(salt)
4,8g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 10
Tiamin
(thiamin)
0,15mg 20
Riboflavin
(riboflavin)
0,30mg 20
Niacin
(niacin, preformed)
2,5mg 20
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,0mg 10
Folat
(folate, total)
0,0µg 10
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 10
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
10mg 20
Jern
(iron, total)
2,5mg 20
Natrium
(sodium)
1900mg 20
Kalium
(potassium)
290mg 20
Magnesium
(magnesium)
0,0mg 10
Sink
(zinc)
0,0mg 10
Selen
(selenium)
0,0µg 10
Kopper
(copper)
0,0mg 10
Fosfor
(phosphorus)
0,0mg 10
Jod
(iodine)
2,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0221
Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0798
Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1619
Reindeer
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151
Solid
F0001
Extent of heat treatment not known
G0003
Cooking method not applicable
H0107
Lactic acid-other agent fermented
H0138
Water removed
H0151
Spice or herb added
H0191
Meat added
J0103
Preserved by salting
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
322
Triumf, EC., Purchas, RW., Mielnik, M., Maehre, HK., Elvevoll, E., Slinde, E., Egelandsdal, B. Composition and some quality characteristics of the longissimus muscle of reindeer in Norway compared to farmed New Zealand red deer. Meat Science 90(2012), 122-129.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: