Salt, bordsalt
Alle matvarer » Diverse retter, produkter og ingredienser » Diverse ingredienser
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
0,50g | 400c |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
0,0kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
0,0kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,0g | 50 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,0g | 50 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C16:0 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C18:0 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 50 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 50 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,0g | 50 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 50 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0g | 50 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,0g | 50 |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 50 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 20 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
0,0g | 400c |
Salt (salt) |
98g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 50 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,0alfa-TE | 50 |
Tiamin (thiamin) |
0,0mg | 450a |
Riboflavin (riboflavin) |
0,0mg | 450a |
Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 450a |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,0mg | 450a |
Folat (folate, total) |
0,0µg | 450a |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
10mg | 450a |
Jern (iron, total) |
0,30mg | 450a |
Natrium (sodium) |
39000mg | 450a |
Kalium (potassium) |
89mg | 450a |
Magnesium (magnesium) |
76mg | 450a |
Sink (zinc) |
0,10mg | 450a |
Selen (selenium) |
0,50µg | 420a |
Kopper (copper) |
0,080mg | 450a |
Fosfor (phosphorus) |
1,0mg | 450a |
Jod (iodine) |
0,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0134
- Salt or salt substitute (US CFR)
- A0856
- Seasoning or extract (EUROFIR)
- B1655
- Sodium chloride
- C0005
- Part of plant or animal not applicable
- E0106
- Finely ground
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0138
- Water removed
- J0116
- Dehydrated or dried
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400c
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
- 420a
- Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
- 450a
- Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.