Tortillachips, nachochips
Alle matvarer » Diverse retter, produkter og ingredienser » Snacks
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
2,0g | 221b |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
2000kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
470kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
22g | 221b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
2,0g | 221b |
C12:0 (fatty acids) |
0,055g | 221b |
C14:0 (fatty acids) |
0,036g | 221b |
C16:0 (fatty acids) |
0,97g | 221b |
C18:0 (fatty acids) |
0,59g | 221b |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 221b |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
14g | 221b |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,031g | 221b |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
14g | 221b |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
3,6g | 221b |
C18:2n-6 (fatty acids) |
3,4g | 221b |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,14g | 221b |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,17g | 221b |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
3,4g | 221b |
Kolesterol (cholesterol) |
4,8mg | 221b |
Karbohydrat (carbohydrate) |
57g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
56g | 221b |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
1,9g | 221b |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
6,8g | 221b |
Protein (protein, total) |
7,4g | 221b |
Salt (salt) |
1,4g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
11RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 221b |
Beta-karoten (beta-carotene) |
140µg | 221b |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 221b |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
7,0alfa-TE | 221b |
Tiamin (thiamin) |
0,50mg | 221b |
Riboflavin (riboflavin) |
0,090mg | 221b |
Niacin (niacin, preformed) |
1,1mg | 221b |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,37mg | 221b |
Folat (folate, total) |
19µg | 221b |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 221b |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
1,8mg | 221b |
Kalsium (calcium) |
84mg | 221b |
Jern (iron, total) |
1,2mg | 221b |
Natrium (sodium) |
550mg | 221b |
Kalium (potassium) |
250mg | 221b |
Magnesium (magnesium) |
75mg | 221b |
Sink (zinc) |
1,3mg | 221b |
Selen (selenium) |
2,6µg | 221b |
Kopper (copper) |
0,12mg | 221b |
Fosfor (phosphorus) |
190mg | 221b |
Jod (iodine) |
0,45µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0228
- Snack food (US CFR)
- A0868
- Savoury snack (EUROFIR)
- B1379
- Field corn
- C0134
- Seed, skin removed
- E0153
- Whole, shape achieved by forming, thickness <0.3 cm.
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0263
- Vegetable fat or oil added
- H0366
- Flattened
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 221b
- Beregnet gjennomsnitt fra referanse 221a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/bakevarer_sjokolade_snacks/rapport_naeringsstoff_og_tungmetallanalyser_i_chips_og_salte_notter_2015.20791/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoff-%20og%20tungmetallanalyser%20i%20chips%20og%20salte%20n%C3%B8tter%202015
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.