Kjøttpølse, røkt/urøkt
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, storfe, svin, tilberedt » Pølser
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
61g | 137 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
870kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
210kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
16g | 137 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
7,2g | 137 |
C12:0 (fatty acids) |
0,033g | 137 |
C14:0 (fatty acids) |
0,34g | 137 |
C16:0 (fatty acids) |
3,8g | 137 |
C18:0 (fatty acids) |
2,2g | 137 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,080g | 137 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,7g | 137 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,43g | 137 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,6g | 137 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,4g | 137 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
1,3g | 137 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,14g | 137 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 137 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0083g | 137 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 137 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,074g | 137 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0066g | 137 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,032g | 137 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 137 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,20g | 137 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,4g | 137 |
Kolesterol (cholesterol) |
31mg | 137 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
5,1g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
3,5g | 137 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,20g | 137 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,20g | 137 |
Protein (protein, total) |
12g | 137 |
Salt (salt) |
1,8g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
11RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
10µg | 137 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
9,0µg | 137 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,12µg | 137 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,27alfa-TE | 137 |
Tiamin (thiamin) |
0,11mg | 137 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,13mg | 137 |
Niacin (niacin, preformed) |
2,5mg | 137 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,090mg | 137 |
Folat (folate, total) |
4,0µg | 137 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,80µg | 137 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 137 |
Kalsium (calcium) |
45mg | 137 |
Jern (iron, total) |
0,90mg | 137 |
Natrium (sodium) |
720mg | 137 |
Kalium (potassium) |
200mg | 137 |
Magnesium (magnesium) |
16mg | 137 |
Sink (zinc) |
2,1mg | 137 |
Selen (selenium) |
6,0µg | 137 |
Kopper (copper) |
0,050mg | 137 |
Fosfor (phosphorus) |
110mg | 137 |
Jod (iodine) |
5,5µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0221
- Sausage or luncheon meat (US CFR)
- A0798
- Sausage or similar meat product (EUROFIR)
- B1161
- Cattle
- C0269
- Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
- E0151
- Solid
- F0014
- Fully heat-treated
- G0014
- Boiled
- H0151
- Spice or herb added
- H0184
- Milk added
- H0191
- Meat added
- H0262
- Animal fat or oil added
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 137
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.