Lakriskonfekt
Alle matvarer » Sukker og søte produkter » Sjokolade og andre søtsaker
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
8,4g | 450a |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1600kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
390kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
5,2g | 450a |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,6g | 450a |
C12:0 (fatty acids) |
2,3g | 400e |
C14:0 (fatty acids) |
0,86g | 400e |
C16:0 (fatty acids) |
0,50g | 400e |
C18:0 (fatty acids) |
0,22g | 400e |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,55g | 450a |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,65g | 450a |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,40g | 400e |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,16g | 450a |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,12g | 400e |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 400e |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0g | 73g |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,12g | 74g |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 20 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
79g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
8,5g | 450b |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
70g | 120 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
69g | 30 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
1,2g | 104a |
Protein (protein, total) |
5,6g | 450a |
Salt (salt) |
0,14g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 450a |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 450a |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 450a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,0alfa-TE | 450a |
Tiamin (thiamin) |
0,0mg | 450a |
Riboflavin (riboflavin) |
0,0mg | 450a |
Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 450a |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,0mg | 450a |
Folat (folate, total) |
0,0µg | 450a |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 450a |
Kalsium (calcium) |
170mg | 450a |
Jern (iron, total) |
7,3mg | 450a |
Natrium (sodium) |
57mg | 450a |
Kalium (potassium) |
600mg | 450a |
Magnesium (magnesium) |
76mg | 450a |
Sink (zinc) |
0,50mg | 450a |
Selen (selenium) |
1,0µg | 410d |
Kopper (copper) |
0,34mg | 450a |
Fosfor (phosphorus) |
44mg | 450a |
Jod (iodine) |
0,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0293
- Soft candy (US CFR)
- A0838
- Non-chocolate confectionery or other sugar product (EUROFIR)
- B1012
- Sugar-producing plant
- C0108
- Sugar
- E0147
- Whole, shape achieved by forming
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0117
- Flavoring or taste ingredient added
- H0136
- Sugar or sugar syrup added
- H0263
- Vegetable fat or oil added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73g
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 400e: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 74g
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 400e: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 104a
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, uspesifisert grunnlag.
- 120
- Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentens nettside, 2009/2010.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 410d
- Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 16 (2013). Nettversjon, http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv
- 450a
- Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 450b
- Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.