Sjokolade, kokesjokolade, lys
Alle matvarer » Sukker og søte produkter » Sjokolade og andre søtsaker
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
0,83g | 207 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
2200kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
530kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
30g | 207 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
18g | 207 |
C12:0 (fatty acids) |
0,14g | 207 |
C14:0 (fatty acids) |
0,47g | 207 |
C16:0 (fatty acids) |
7,4g | 207 |
C18:0 (fatty acids) |
8,8g | 207 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,13g | 207 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
9,1g | 207 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,14g | 207 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
8,8g | 207 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,1g | 207 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
1,0g | 207 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,082g | 207 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,027g | 207 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,027g | 207 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,027g | 207 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,027g | 207 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,027g | 207 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,027g | 207 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,027g | 207 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,084g | 73c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,0g | 74c |
Kolesterol (cholesterol) |
14mg | 207 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
57g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
1,1g | 207 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
56g | 207 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
49g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
3,3g | 207 |
Protein (protein, total) |
7,0g | 207 |
Salt (salt) |
0,13g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
27RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
24µg | 207 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
36µg | 207 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,60alfa-TE | 207 |
Tiamin (thiamin) |
0,14mg | 207 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,070mg | 420a |
Niacin (niacin, preformed) |
0,60mg | 207 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,050mg | 207 |
Folat (folate, total) |
7,8µg | 207 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,55µg | 207 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
150mg | 207 |
Jern (iron, total) |
3,1mg | 207 |
Natrium (sodium) |
53mg | 207 |
Kalium (potassium) |
420mg | 207 |
Magnesium (magnesium) |
76mg | 207 |
Sink (zinc) |
1,3mg | 207 |
Selen (selenium) |
0,0µg | 60a |
Kopper (copper) |
0,49mg | 207 |
Fosfor (phosphorus) |
240mg | 207 |
Jod (iodine) |
3,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0272
- Cacao or chocolate product (US CFR)
- A0839
- Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
- B1370
- Sugar beet
- C0157
- White sugar
- E0151
- Solid
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0117
- Flavoring or taste ingredient added
- H0231
- Chocolate or cocoa added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73c
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 74c
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 207
- Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 420a
- Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp