Lakris, søt
Alle matvarer » Sukker og søte produkter » Sjokolade og andre søtsaker
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
14g | 420a |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1400kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
330kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
0,50g | 104d |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,050g | 20 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 215 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 215 |
| C16:0 (fatty acids) |
0,042g | 215 |
| C18:0 (fatty acids) |
0,013g | 215 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,13g | 20 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 215 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 215 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,26g | 50 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,21g | 215 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,019g | 215 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 215 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 215 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 215 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 215 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 215 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 215 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 215 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,022g | 73l |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,21g | 74l |
| Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 20 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
77g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
18g | 450b |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
58g | 120 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
56g | 30 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
1,1g | 104a |
| Protein (protein, total) |
4,1g | 104d |
| Salt (salt) |
0,055g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 50 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,0alfa-TE | 20 |
| Tiamin (thiamin) |
0,0mg | 20 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,0mg | 20 |
| Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 20 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,0mg | 20 |
| Folat (folate, total) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
| Kalsium (calcium) |
0,0mg | 20 |
| Jern (iron, total) |
0,35mg | 420a |
| Natrium (sodium) |
22mg | 420a |
| Kalium (potassium) |
11mg | 420a |
| Magnesium (magnesium) |
26mg | 420a |
| Sink (zinc) |
0,0mg | 20 |
| Selen (selenium) |
1,0µg | 20 |
| Kopper (copper) |
0,050mg | 420a |
| Fosfor (phosphorus) |
44mg | 20 |
| Jod (iodine) |
0,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0293
- Soft candy (US CFR)
- A0838
- Non-chocolate confectionery or other sugar product (EUROFIR)
- B1012
- Sugar-producing plant
- C0108
- Sugar
- E0147
- Whole, shape achieved by forming
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0117
- Flavoring or taste ingredient added
- H0136
- Sugar or sugar syrup added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73l
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 215: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2007-2008. Transfett. Publisert rapport (2013); «Transfettsyrer i importerte oljer, vegetabilsk fett, kavring, kjeks og tillagede produkter». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article29996.ece/BINARY/Analyser+av+transfettsyrer+i+importerte+oljer%2C+kavring%2C+kjeks+og+tillagede+produkter
- 74l
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 215: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2007-2008. Transfett. Publisert rapport (2013); «Transfettsyrer i importerte oljer, vegetabilsk fett, kavring, kjeks og tillagede produkter». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article29996.ece/BINARY/Analyser+av+transfettsyrer+i+importerte+oljer%2C+kavring%2C+kjeks+og+tillagede+produkter
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 104a
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, uspesifisert grunnlag.
- 104d
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
- 120
- Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentens nettside, 2009/2010.
- 215
- Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2007-2008. Transfett. Publisert rapport (2013); «Transfettsyrer i importerte oljer, vegetabilsk fett, kavring, kjeks og tillagede produkter». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article29996.ece/BINARY/Analyser+av+transfettsyrer+i+importerte+oljer%2C+kavring%2C+kjeks+og+tillagede+produkter
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 420a
- Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
- 450b
- Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.