Søk i matvaretabellen:

Matlagingsfett, uspesifisert

Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Margarin og smør

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
13g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
3200kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
770kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
85g 136
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
26g 136
C12:0
(fatty acids)
3,4g 136
C14:0
(fatty acids)
3,0g 136
C16:0
(fatty acids)
9,8g 136
C18:0
(fatty acids)
6,0g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,58g 136
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
36g 136
C16:1 sum
(fatty acids)
0,43g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
35g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
18g 136
C18:2n-6
(fatty acids)
15g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
3,5g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0042g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,014g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0070g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,018g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0097g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,013g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
3,2g 136
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
16g 136
Kolesterol
(cholesterol)
51mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,30g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,30g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 135
Protein
(protein, total)
0,30g 135
Salt
(salt)
1,0g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
630RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
610µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
260µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
6,8µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
15alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,0mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,010mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,0mg 135
Folat
(folate, total)
0,0µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 135
Kalsium
(calcium)
2,0mg 135
Jern
(iron, total)
0,0mg 135
Natrium
(sodium)
420mg 135
Kalium
(potassium)
4,0mg 135
Magnesium
(magnesium)
0,0mg 135
Sink
(zinc)
0,0mg 135
Selen
(selenium)
0,0µg 135
Kopper
(copper)
0,0mg 135
Fosfor
(phosphorus)
6,0mg 135
Jod
(iodine)
6,6µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0129
Refined or partially-refined food product (US CFR)
A0806
Vegetable fat or oil (EUROFIR)
B1017
Oil-producing plant
C0190
Fat or oil
E0001
Physical state, shape or form not known
F0001
Extent of heat treatment not known
G0003
Cooking method not applicable
H0214
Vitamin d added
H0221
Fat or oil added
H0262
Animal fat or oil added
H0263
Vegetable fat or oil added
H0306
Homogenized or emulsified
H0316
Vitamin a added
H0317
Carotenes added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: