Søk i matvaretabellen:

Bremykt, flytende

Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Margarin og smør

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
17g 102
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
3000kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
730kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
81g 107a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
8,0g 107a
C12:0
(fatty acids)
0,13g 136
C14:0
(fatty acids)
0,40g 136
C16:0
(fatty acids)
4,7g 136
C18:0
(fatty acids)
1,7g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,10g 104c
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
47g 107a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,21g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
45g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
21g 107a
C18:2n-6
(fatty acids)
15g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
5,9g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0027g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0013g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0036g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0019g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0025g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
5,9g 136
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
15g 136
Kolesterol
(cholesterol)
40mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,50g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,50g 107a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 104c
Protein
(protein, total)
0,30g 107a
Salt
(salt)
1,0g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
900RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
860µg 120
Beta-karoten
(beta-carotene)
480µg 120
Vitamin D
(vitamin D)
10µg 107a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
15alfa-TE 107a
Tiamin
(thiamin)
0,0mg 20
Riboflavin
(riboflavin)
0,0mg 20
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 20
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,0mg 20
Folat
(folate, total)
0,0µg 20
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
0,0mg 20
Jern
(iron, total)
0,0mg 20
Natrium
(sodium)
400mg 107a
Kalium
(potassium)
0,0mg 20
Magnesium
(magnesium)
0,0mg 20
Sink
(zinc)
0,0mg 20
Selen
(selenium)
0,0µg 20
Kopper
(copper)
0,0mg 20
Fosfor
(phosphorus)
0,0mg 20
Jod
(iodine)
7,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0231
Margarine (US CFR)
A0807
Margarine or lipid of mixed origin (EUROFIR)
B1248
Rape
C0307
Seed oil
E0139
Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0117
Flavoring or taste ingredient added
H0184
Milk added
H0214
Vitamin d added
H0262
Animal fat or oil added
H0306
Homogenized or emulsified
H0316
Vitamin a added
H0317
Carotenes added
H0581
Mono- and diglycerides of fatty acids added (EC/CODEX)
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0187
Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
M0214
Bottle
M0237
Plastic screw cap or lid
N0036
Plastic
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
104c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, beregnet verdi fra industrioppskrift.
107a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, uspesifisert grunnlag.
120
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentens nettside, 2009/2010.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: