Bremykt, flytende
Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Margarin og smør
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
17g | 102 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
3000kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
730kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
81g | 107a |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
8,0g | 107a |
| C12:0 (fatty acids) |
0,13g | 136 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,40g | 136 |
| C16:0 (fatty acids) |
4,7g | 136 |
| C18:0 (fatty acids) |
1,7g | 136 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,10g | 104c |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
47g | 107a |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,21g | 136 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
45g | 136 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
21g | 107a |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
15g | 136 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
5,9g | 136 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0027g | 136 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0013g | 136 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0036g | 136 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0019g | 136 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0025g | 136 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
5,9g | 136 |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
15g | 136 |
| Kolesterol (cholesterol) |
40mg | 20 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,50g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,50g | 107a |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 104c |
| Protein (protein, total) |
0,30g | 107a |
| Salt (salt) |
1,0g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
900RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
860µg | 120 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
480µg | 120 |
| Vitamin D (vitamin D) |
10µg | 107a |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
15alfa-TE | 107a |
| Tiamin (thiamin) |
0,0mg | 20 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,0mg | 20 |
| Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 20 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,0mg | 20 |
| Folat (folate, total) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
| Kalsium (calcium) |
0,0mg | 20 |
| Jern (iron, total) |
0,0mg | 20 |
| Natrium (sodium) |
400mg | 107a |
| Kalium (potassium) |
0,0mg | 20 |
| Magnesium (magnesium) |
0,0mg | 20 |
| Sink (zinc) |
0,0mg | 20 |
| Selen (selenium) |
0,0µg | 20 |
| Kopper (copper) |
0,0mg | 20 |
| Fosfor (phosphorus) |
0,0mg | 20 |
| Jod (iodine) |
7,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0231
- Margarine (US CFR)
- A0807
- Margarine or lipid of mixed origin (EUROFIR)
- B1248
- Rape
- C0307
- Seed oil
- E0139
- Liquid, high viscosity, with no visible particles
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0117
- Flavoring or taste ingredient added
- H0184
- Milk added
- H0214
- Vitamin d added
- H0262
- Animal fat or oil added
- H0306
- Homogenized or emulsified
- H0316
- Vitamin a added
- H0317
- Carotenes added
- H0581
- Mono- and diglycerides of fatty acids added (EC/CODEX)
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0187
- Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
- M0214
- Bottle
- M0237
- Plastic screw cap or lid
- N0036
- Plastic
- P0024
- Human consumer, no age specification
- R0316
- Norway
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 102
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
- 104c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, beregnet verdi fra industrioppskrift.
- 107a
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, uspesifisert grunnlag.
- 120
- Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentens nettside, 2009/2010.
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.