Margarin, Soft Flora lett
Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Margarin og smør
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
57g | 104c |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1500kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
360kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
40g | 109b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
8,0g | 109b |
C12:0 (fatty acids) |
2,2g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
0,80g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
1,9g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
2,5g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 106a |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
20g | 109b |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,10g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
19g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
9,0g | 109b |
C18:2n-6 (fatty acids) |
6,0g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
3,0g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
2,5g | 109b |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
6,7g | 109b |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 50 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,50g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,50g | 106a |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 106a |
Protein (protein, total) |
0,50g | 106a |
Salt (salt) |
1,3g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
900RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
870µg | 20 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
350µg | 104c |
Vitamin D (vitamin D) |
10µg | 106a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
8,1alfa-TE | 106a |
Tiamin (thiamin) |
0,0mg | 20 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,0mg | 20 |
Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 20 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,0mg | 20 |
Folat (folate, total) |
0,0µg | 20 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
0,0mg | 20 |
Jern (iron, total) |
0,0mg | 20 |
Natrium (sodium) |
500mg | 106a |
Kalium (potassium) |
0,0mg | 20 |
Magnesium (magnesium) |
0,0mg | 30 |
Sink (zinc) |
0,0mg | 20 |
Selen (selenium) |
0,0µg | 20 |
Kopper (copper) |
0,0mg | 20 |
Fosfor (phosphorus) |
0,0mg | 20 |
Jod (iodine) |
1,5µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0294
- Butter product analog (US CFR)
- A0807
- Margarine or lipid of mixed origin (EUROFIR)
- B1017
- Oil-producing plant
- C0190
- Fat or oil
- E0119
- Semisolid with smooth consistency
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0117
- Flavoring or taste ingredient added
- H0145
- Pectin added
- H0184
- Milk added
- H0214
- Vitamin d added
- H0306
- Homogenized or emulsified
- H0316
- Vitamin a added
- H0317
- Carotenes added
- H0646
- Potassium sorbate added (EC/CODEX)
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0187
- Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
- M0213
- Box
- M0426
- Peel-off lid
- N0036
- Plastic
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0034
- Reduced energy food
- P0040
- Reduced fat food
- P0132
- "light" label claim
- P0161
- Label claim in food name
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 104c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, beregnet verdi fra industrioppskrift.
- 106a
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, uspesifisert grunnlag.
- 109b
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, analysert verdi
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.