Majonessalat, med ostemasse, Frokostsalat
Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Majones, dressing o.l.
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
45g | 135 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1800kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
440kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
46g | 135 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
4,6g | 135 |
C12:0 (fatty acids) |
0,063g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
0,19g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
2,7g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
0,99g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,090g | 135 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
27g | 135 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,13g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
26g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
12g | 135 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
8,8g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
3,3g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0018g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,012g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0015g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0018g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,012g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
3,4g | 135 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
8,8g | 135 |
Kolesterol (cholesterol) |
38mg | 135 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
1,8g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 135 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
1,8g | 135 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
1,1g | 135 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 135 |
Protein (protein, total) |
6,1g | 135 |
Salt (salt) |
1,1g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
39RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
35µg | 135 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
51µg | 135 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,33µg | 135 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
13alfa-TE | 135 |
Tiamin (thiamin) |
0,030mg | 135 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,12mg | 135 |
Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 135 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,020mg | 135 |
Folat (folate, total) |
10µg | 135 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,40µg | 135 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 135 |
Kalsium (calcium) |
27mg | 135 |
Jern (iron, total) |
0,20mg | 135 |
Natrium (sodium) |
420mg | 135 |
Kalium (potassium) |
40mg | 135 |
Magnesium (magnesium) |
6,0mg | 135 |
Sink (zinc) |
0,20mg | 135 |
Selen (selenium) |
3,0µg | 135 |
Kopper (copper) |
0,030mg | 135 |
Fosfor (phosphorus) |
84mg | 135 |
Jod (iodine) |
8,4µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0276
- Dressing for food (US CFR)
- A0859
- Dressing, mayonnaise (EUROFIR)
- B1452
- Soybean
- C0190
- Fat or oil
- E0134
- Semisolid with solid pieces
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0143
- Cheese added
- H0151
- Spice or herb added
- H0185
- Egg yolk added
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0215
- Jar
- M0273
- Glass container, uncoloured
- M0425
- Screw cap or lid
- N0040
- Glass
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.