Søk i matvaretabellen:

Majonessalat, med ostemasse, Frokostsalat

Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Majones, dressing o.l.

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
45g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1800kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
440kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
46g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
4,6g 135
C12:0
(fatty acids)
0,063g 136
C14:0
(fatty acids)
0,19g 136
C16:0
(fatty acids)
2,7g 136
C18:0
(fatty acids)
0,99g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,090g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
27g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,13g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
26g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
12g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
8,8g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
3,3g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0018g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,012g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0015g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0018g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,012g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
3,4g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
8,8g 135
Kolesterol
(cholesterol)
38mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
1,8g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,8g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
1,1g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 135
Protein
(protein, total)
6,1g 135
Salt
(salt)
1,1g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
39RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
35µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
51µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,33µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
13alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,030mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,12mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,020mg 135
Folat
(folate, total)
10µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,40µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 135
Kalsium
(calcium)
27mg 135
Jern
(iron, total)
0,20mg 135
Natrium
(sodium)
420mg 135
Kalium
(potassium)
40mg 135
Magnesium
(magnesium)
6,0mg 135
Sink
(zinc)
0,20mg 135
Selen
(selenium)
3,0µg 135
Kopper
(copper)
0,030mg 135
Fosfor
(phosphorus)
84mg 135
Jod
(iodine)
8,4µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0276
Dressing for food (US CFR)
A0859
Dressing, mayonnaise (EUROFIR)
B1452
Soybean
C0190
Fat or oil
E0134
Semisolid with solid pieces
F0001
Extent of heat treatment not known
G0003
Cooking method not applicable
H0143
Cheese added
H0151
Spice or herb added
H0185
Egg yolk added
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0215
Jar
M0273
Glass container, uncoloured
M0425
Screw cap or lid
N0040
Glass
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: