Søk i matvaretabellen:

Brelett

Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Margarin og smør

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
50g 107a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1600kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
390kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
40g 107a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
12g 107a
C12:0
(fatty acids)
0,83g 109b
C14:0
(fatty acids)
1,3g 109b
C16:0
(fatty acids)
4,7g 109b
C18:0
(fatty acids)
2,8g 109b
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,30g 107a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
19g 107a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,23g 109b
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
18g 109b
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
7,0g 107a
C18:2n-6
(fatty acids)
4,9g 109b
C18:3n-3
(fatty acids)
2,2g 109b
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109b
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 109b
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0033g 109b
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0066g 109b
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 109b
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 109b
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109b
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
2,2g 109b
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
4,9g 109b
Kolesterol
(cholesterol)
32mg 104c
Karbohydrat
(carbohydrate)
3,0g 80
Stivelse
(starch, total)
2,0g 107a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,0g 107a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 60a
Protein
(protein, total)
4,0g 107a
Salt
(salt)
1,2g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
840RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
790µg 107a
Beta-karoten
(beta-carotene)
630µg 107a
Vitamin D
(vitamin D)
10µg 107a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
6,0alfa-TE 107a
Tiamin
(thiamin)
0,016mg 107a
Riboflavin
(riboflavin)
0,15mg 107a
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 107a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,010mg 107a
Folat
(folate, total)
5,8µg 107a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,21µg 107a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
32mg 107a
Jern
(iron, total)
0,20mg 107a
Natrium
(sodium)
480mg 107a
Kalium
(potassium)
57mg 107a
Magnesium
(magnesium)
0,0mg 107a
Sink
(zinc)
0,20mg 107a
Selen
(selenium)
5,0µg 107a
Kopper
(copper)
0,010mg 107a
Fosfor
(phosphorus)
76mg 107a
Jod
(iodine)
19µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0294
Butter product analog (US CFR)
A0807
Margarine or lipid of mixed origin (EUROFIR)
B1201
Cow
C0235
Milk
E0144
Semisolid
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0107
Lactic acid-other agent fermented
H0214
Vitamin d added
H0263
Vegetable fat or oil added
H0296
Cream added
H0316
Vitamin a added
H0317
Carotenes added
H0324
Fat partially removed, 50% or more remaining
H0581
Mono- and diglycerides of fatty acids added (EC/CODEX)
H0646
Potassium sorbate added (EC/CODEX)
H0685
Sodium hydroxide added (EC/CODEX)
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0213
Box
N0036
Plastic
P0024
Human consumer, no age specification
P0132
"light" label claim
P0161
Label claim in food name
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
104c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, beregnet verdi fra industrioppskrift.
107a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, uspesifisert grunnlag.
109b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, analysert verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: