Søk i matvaretabellen:

Bremykt

Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Margarin og smør

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
16g 104c
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
3100kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
740kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
82g 107a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
40g 107a
C12:0
(fatty acids)
1,8g 109b
C14:0
(fatty acids)
5,4g 109b
C16:0
(fatty acids)
16g 109b
C18:0
(fatty acids)
6,3g 109b
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
1,0g 104c
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
29g 107a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,79g 109b
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
28g 109b
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
8,0g 107a
C18:2n-6
(fatty acids)
6,7g 109b
C18:3n-3
(fatty acids)
2,5g 109b
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109b
C20:3n-6
(fatty acids)
0,037g 109b
C20:4n-3
(fatty acids)
0,018g 109b
C20:4n-6
(fatty acids)
0,049g 109b
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,025g 109b
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,034g 109b
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109b
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
2,5g 109b
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
6,8g 109b
Kolesterol
(cholesterol)
140mg 104c
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,50g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,50g 107a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
0,50g 107a
Salt
(salt)
1,2g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
900RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
870µg 120
Beta-karoten
(beta-carotene)
420µg 104a
Vitamin D
(vitamin D)
10µg 107a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
8,0alfa-TE 107a
Tiamin
(thiamin)
0,0mg 104a
Riboflavin
(riboflavin)
0,030mg 104a
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 104a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,0mg 20
Folat
(folate, total)
0,0µg 20
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
12mg 104b
Jern
(iron, total)
0,0mg 20
Natrium
(sodium)
480mg 107a
Kalium
(potassium)
23mg 102
Magnesium
(magnesium)
0,0mg 104a
Sink
(zinc)
0,0mg 20
Selen
(selenium)
0,0µg 20
Kopper
(copper)
0,020mg 104a
Fosfor
(phosphorus)
21mg 104a
Jod
(iodine)
16µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0231
Margarine (US CFR)
A0807
Margarine or lipid of mixed origin (EUROFIR)
B1201
Cow
C0195
Cream
E0144
Semisolid
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0107
Lactic acid-other agent fermented
H0214
Vitamin d added
H0263
Vegetable fat or oil added
H0316
Vitamin a added
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0213
Box
N0036
Plastic
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
104a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, uspesifisert grunnlag.
104b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
104c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, beregnet verdi fra industrioppskrift.
107a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, uspesifisert grunnlag.
109b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, analysert verdi
120
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentens nettside, 2009/2010.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: