Dressing, majonestype, 40 % fett
Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Majones, dressing o.l.
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
46g | 20 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1700kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
410kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
40g | 102 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
6,0g | 20 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
0,0079g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
4,3g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
1,4g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
8,9g | 20 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,081g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
11g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
23g | 20 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
19g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
2,2g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0020g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0040g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0020g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,034g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0020g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0020g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,042g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
2,2g | 135 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
19g | 135 |
Kolesterol (cholesterol) |
38mg | 20 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
11g | 102 |
Stivelse (starch, total) |
1,4g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
9,1g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
2,1g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
1,0g | 102 |
Salt (salt) |
1,8g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
24RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
24µg | 100 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 100 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,10µg | 450c |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
2,5alfa-TE | 400e |
Tiamin (thiamin) |
0,020mg | 100 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,030mg | 100 |
Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 100 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,020mg | 450c |
Folat (folate, total) |
7,0µg | 400e |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,20µg | 400e |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
5,0mg | 100 |
Jern (iron, total) |
0,30mg | 100 |
Natrium (sodium) |
700mg | 100 |
Kalium (potassium) |
140mg | 400e |
Magnesium (magnesium) |
4,6mg | 400e |
Sink (zinc) |
0,10mg | 400e |
Selen (selenium) |
0,50µg | 400e |
Kopper (copper) |
0,050mg | 450c |
Fosfor (phosphorus) |
17mg | 400e |
Jod (iodine) |
3,4µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0276
- Dressing for food (US CFR)
- A0859
- Dressing, mayonnaise (EUROFIR)
- B1017
- Oil-producing plant
- C0190
- Fat or oil
- E0102
- Liquid, high viscosity
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0151
- Spice or herb added
- H0158
- Sucrose added
- H0185
- Egg yolk added
- H0368
- Stabilizer added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0214
- Bottle
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 100
- Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
- 102
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 450c
- Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.