Søk i matvaretabellen:

Majones, ekte

Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Majones, dressing o.l.

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
16g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
3000kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
730kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
80g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
6,1g 135
C12:0
(fatty acids)
0,0g 136
C14:0
(fatty acids)
0,0044g 136
C16:0
(fatty acids)
4,0g 136
C18:0
(fatty acids)
1,4g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
47g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,19g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
46g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
22g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
16g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
6,1g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0011g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0011g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0011g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,019g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0011g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0011g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,022g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
6,1g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
16g 135
Kolesterol
(cholesterol)
60mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
2,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,0g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
2,0g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 135
Protein
(protein, total)
0,90g 135
Salt
(salt)
0,70g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
25RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
25µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,60µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
23alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,020mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,060mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,010mg 135
Folat
(folate, total)
7,0µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,30µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 135
Kalsium
(calcium)
7,0mg 135
Jern
(iron, total)
0,30mg 135
Natrium
(sodium)
280mg 135
Kalium
(potassium)
7,0mg 135
Magnesium
(magnesium)
1,0mg 135
Sink
(zinc)
0,20mg 135
Selen
(selenium)
2,0µg 135
Kopper
(copper)
0,010mg 135
Fosfor
(phosphorus)
31mg 135
Jod
(iodine)
3,3µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0292
Standardized dressing (US CFR)
A0859
Dressing, mayonnaise (EUROFIR)
B1452
Soybean
C0190
Fat or oil
E0135
Semiliquid with smooth consistency
F0001
Extent of heat treatment not known
G0003
Cooking method not applicable
H0178
Aerated
H0185
Egg yolk added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: