Søk i matvaretabellen:

Smør

Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Margarin og smør

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
16g 108a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
3100kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
740kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
82g 108a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
53g 108a
C12:0
(fatty acids)
2,9g 109c
C14:0
(fatty acids)
8,8g 109c
C16:0
(fatty acids)
24g 109c
C18:0
(fatty acids)
9,3g 109c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
2,0g 108a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
19g 108a
C16:1 sum
(fatty acids)
1,2g 109c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
18g 109c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
2,0g 108a
C18:2n-6
(fatty acids)
1,3g 109c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,35g 109c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,060g 109c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,029g 109c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,079g 109c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,041g 109c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,056g 109c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,40g 109c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,4g 109c
Kolesterol
(cholesterol)
230mg 108a
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,50g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,50g 108a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
0,50g 108a
Salt
(salt)
1,3g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
780RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
740µg 108a
Beta-karoten
(beta-carotene)
480µg 108a
Vitamin D
(vitamin D)
10µg 108a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
2,1alfa-TE 108a
Tiamin
(thiamin)
0,0mg 108a
Riboflavin
(riboflavin)
0,030mg 108a
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 108a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,020mg 108b
Folat
(folate, total)
1,0µg 108a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,10µg 108b
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
17mg 108b
Jern
(iron, total)
0,0mg 108a
Natrium
(sodium)
520mg 108b
Kalium
(potassium)
12mg 108a
Magnesium
(magnesium)
0,0mg 108a
Sink
(zinc)
0,0mg 108a
Selen
(selenium)
4,0µg 108b
Kopper
(copper)
0,0mg 108a
Fosfor
(phosphorus)
24mg 108a
Jod
(iodine)
27µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0164
Dairy product (US CFR)
A0809
Butter (EUROFIR)
B1201
Cow
C0179
Butter
E0119
Semisolid with smooth consistency
F0018
Partially heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0214
Vitamin d added
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
108a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
108b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: