Smør
Alle matvarer » Margarin, smør, matolje o.l. » Margarin og smør
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
16g | 108a |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
3100kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
740kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
82g | 108a |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
53g | 108a |
C12:0 (fatty acids) |
2,9g | 109c |
C14:0 (fatty acids) |
8,8g | 109c |
C16:0 (fatty acids) |
24g | 109c |
C18:0 (fatty acids) |
9,3g | 109c |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
2,0g | 108a |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
19g | 108a |
C16:1 sum (fatty acids) |
1,2g | 109c |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
18g | 109c |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
2,0g | 108a |
C18:2n-6 (fatty acids) |
1,3g | 109c |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,35g | 109c |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,060g | 109c |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,029g | 109c |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,079g | 109c |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,041g | 109c |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,056g | 109c |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,40g | 109c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,4g | 109c |
Kolesterol (cholesterol) |
230mg | 108a |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,50g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,50g | 108a |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
0,50g | 108a |
Salt (salt) |
1,3g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
780RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
740µg | 108a |
Beta-karoten (beta-carotene) |
480µg | 108a |
Vitamin D (vitamin D) |
10µg | 108a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
2,1alfa-TE | 108a |
Tiamin (thiamin) |
0,0mg | 108a |
Riboflavin (riboflavin) |
0,030mg | 108a |
Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 108a |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,020mg | 108b |
Folat (folate, total) |
1,0µg | 108a |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,10µg | 108b |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
17mg | 108b |
Jern (iron, total) |
0,0mg | 108a |
Natrium (sodium) |
520mg | 108b |
Kalium (potassium) |
12mg | 108a |
Magnesium (magnesium) |
0,0mg | 108a |
Sink (zinc) |
0,0mg | 108a |
Selen (selenium) |
4,0µg | 108b |
Kopper (copper) |
0,0mg | 108a |
Fosfor (phosphorus) |
24mg | 108a |
Jod (iodine) |
27µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0164
- Dairy product (US CFR)
- A0809
- Butter (EUROFIR)
- B1201
- Cow
- C0179
- Butter
- E0119
- Semisolid with smooth consistency
- F0018
- Partially heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0214
- Vitamin d added
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- R0316
- Norway
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 108a
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
- 108b
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
- 109c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.