Søk i matvaretabellen:

Nype, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Frukt og bær » Frukt og bær, rå/fersk

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
65% 420a
Vann
(water (moisture))
83g 420a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
220kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
54kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,50g 420a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,0g 10
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460f
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460f
C16:0
(fatty acids)
0,030g 460f
C18:0
(fatty acids)
0,010g 460f
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 10
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0051g 460f
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,091g 460f
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,0g 10
C18:2n-6
(fatty acids)
0,17g 460f
C18:3n-3
(fatty acids)
0,11g 460f
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460f
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460f
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460f
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,11g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,17g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
8,6g 420a
Stivelse
(starch, total)
0,0g 10
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 10
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
6,1g 420a
Protein
(protein, total)
0,60g 420a
Salt
(salt)
0,060g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
950RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
11000µg 420a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 10
Tiamin
(thiamin)
0,060mg 420a
Riboflavin
(riboflavin)
0,070mg 420a
Niacin
(niacin, preformed)
0,53mg 420a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,050mg 420a
Folat
(folate, total)
0,0µg 10
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
840mg 420a
Kalsium
(calcium)
180mg 420a
Jern
(iron, total)
0,20mg 420a
Natrium
(sodium)
24mg 420a
Kalium
(potassium)
410mg 420a
Magnesium
(magnesium)
28mg 420a
Sink
(zinc)
0,0mg 10
Selen
(selenium)
0,20µg 420a
Kopper
(copper)
0,18mg 420a
Fosfor
(phosphorus)
35mg 420a
Jod
(iodine)
1,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0113
Spice or herb (US CFR)
A0867
Sandwich filling (EUROFIR)
B1225
Rose
C0140
Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: