Pære, importert, rå
Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Frukt og bær » Frukt og bær, rå/fersk
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
90% | 460e |
Vann (water (moisture)) |
85g | 208 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
190kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
44kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,12g | 460a |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,0060g | 460a |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 460f |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 460f |
C16:0 (fatty acids) |
0,017g | 460f |
C18:0 (fatty acids) |
0,0030g | 460f |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,026g | 460a |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0020g | 460f |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,081g | 460f |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,029g | 460a |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,093g | 460f |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0010g | 460f |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460f |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 460f |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460f |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 460f |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 460f |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 460f |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 460f |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0010g | 73f |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,093g | 74f |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 50 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
8,9g | 208 |
Stivelse (starch, total) |
0,020g | 208 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
8,9g | 208 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
2,9g | 208 |
Protein (protein, total) |
0,38g | 460a |
Salt (salt) |
0,0025g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
1,8RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 50 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
22µg | 208 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,19alfa-TE | 208 |
Tiamin (thiamin) |
0,012mg | 460a |
Riboflavin (riboflavin) |
0,025mg | 460a |
Niacin (niacin, preformed) |
0,16mg | 460a |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,028mg | 460a |
Folat (folate, total) |
6,9µg | 208 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
3,4mg | 208 |
Kalsium (calcium) |
9,8mg | 208 |
Jern (iron, total) |
0,23mg | 208 |
Natrium (sodium) |
1,0mg | 460a |
Kalium (potassium) |
210mg | 208 |
Magnesium (magnesium) |
8,9mg | 208 |
Sink (zinc) |
0,10mg | 460a |
Selen (selenium) |
0,10µg | 460a |
Kopper (copper) |
0,082mg | 460a |
Fosfor (phosphorus) |
11mg | 460a |
Jod (iodine) |
1,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0143
- Fruit or fruit product (US CFR)
- A0833
- Fruit or fruit product (EUROFIR)
- B1344
- Pear
- C0139
- Fruit, peel present, core, pit or seed removed
- E0150
- Whole, natural shape
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73f
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
- 74f
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 208
- Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 460a
- US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 18 (2005).
- 460e
- U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
- 460f
- U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl